News

Foto. Imagini emoționante cu Raisa, fata de 13 ani omorâtă de un polițist pe trecerea de pietoni. Unde lucrează mama copilei

O fată de 13 ani și-a pierdut viața pe 13 ianuarie, pe strada Laminorului din Capitală, după ce o mașină a Poliției a accidentat-o mortal chiar pe trecerea de pietoni. Prietena victimei, de 11 ani, a ajuns la spital.
14.01.2022 | 13:28
Foto Imagini emotionante cu Raisa fata de 13 ani omorata de un politist pe trecerea de pietoni Unde lucreaza mama copilei
Raisa, o fată de doar 13 ani, și-a pierdut viața într-un groaznic accident rutier petrecut pe 13 ianuarie pe strada Laminorului din Capitală
ADVERTISEMENT

Un teribil accident de circulație petrecut joi, 13 ianuarie, în jurul orei 13, pe strada Laminorului din Capitală a curmat viața unei fete de 13 ani, prietena acesteia ajungând cu răni serioase la spital. Cele două fete au fost lovite chiar pe trecerea de pietoni de o mașină a Poliției care circula cu viteză și nu avea sirena pornită.

”În urma verificărilor efectuate în baza de date a Centrului Unic pentru Apeluri de Urgență 112 București-Ilfov, pentru accidentul rutier petrecut pe Str. Laminorului din București, în data de 13 ianuarie 2022, au fost identificate nouă apeluri care anunțau acest eveniment”, a transmis STS.

ADVERTISEMENT

”Primul apel în sistem 112 a fost formulat de polițistul implicat în evenimentul rutier, prin care a solicitat sprijin medical pentru persoanele rănite. După producerea evenimentului rutier, polițistul s-a aplecat asupra uneia dintre victime pentru a vedea în ce stare se află. Imediat a accesat telefonul mobil, pentru a formula apelul”, a precizat Poliția Capitalei într-un comunicat.

Polițistul care a provocat accidentul și-a împins victima cu piciorul, să vadă dacă mai trăiește

Fata care a supraviețuit accidentului de pe strada Laminorului a fost internată la Spitalul Grigore Alexandrescu, medicii anunțând că victima a suferit o fractură de gambă, dar că se află în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor și a imaginilor apărute în mediul online după accident, polițistul care a provocat accidentul rutier a coborât din mașină după accident și a verificat starea fetiței lovite mortal împingând-o cu piciorul.

”Fetele au fost lovite, luate de pe trecerea de pietoni, una dintre ele a fost căzută chiar lângă trecere, cea care are doar piciorul rupt, cea care a decedat a fost târâtă pe capotă până în stația de RATB. Polițistul a coborât din mașină și o împingea pur și simplu cu piciorul.

ADVERTISEMENT

Există un martor care a declarat cum o împingea cu piciorul, îi dădea în piciorul ei. Ea avea și piciorul rupt și bocancul rupt, martorul i-a și spus: de ce dai cu piciorul în ea? Și atunci a întors-o într-o parte ca să vadă. El dădea cu piciorul să vadă dacă mai respiră”, a declarat Andreea Pârlea, vecină cu familia victimei, pentru FANATIK

Poliţist, după accident rutier
Poliţistul împinge fetiţa cu piciorul după accident

 

Polițistul care a provocat tragedia fusese angajat în Ministerul de Interne în 2017

Potrivit Gândul, agentul care accidentat-o mortal pe fetița de 13 ani se numește Constantin Popescu, are 30 de ani și a lucrat în Anglia până în 2016. În 2017, Constantin Popescu a fost angajat din sursă externă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT

“Agentul de poliție, aflat la volan, era polițist încadrat în anul 2017. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”, a informat Poliţia după accident.

Mama Raisei e coafeză și lucrează în cartier

Fata ucisă de polițist pe trecerea de pietoni se numea Raisa și locuia cu părinții și cu fratele ei mai mic. Mama Raisei lucrează la un salon de înfrumusețare. ”Ei sunt niște oameni tare de treabă, Lili e coafeză, ne aranjăm toate la ea la salon”, a declarat pentru FANATIK o vecină a familiei Raisei.

Premierul Nicolae Ciucă și-a exprimat consternarea privind moartea violentă a Raisei și a transmis condoleanțe familiei îndoliate. Demnitarul a specificat că i-a cerut ministrului de interne să se asigure că ancheta privind stabilirea responsabilității se va derula rapid, pentru că cei care reprezintă o autoritate publică, mai ales când poartă uniformă, ”sunt primii datori să protejeze cetățenii și să se asigure de respectarea legii”. 

ADVERTISEMENT