News

Accident mortal comis de un șofer de 81 de ani. Acesta a fugit inițial de la locul faptei

10.02.2021 | 22:52
Accident mortal comis de un sofer de 81 de ani Acesta a fugit initial de la locul faptei
ADVERTISEMENT

Un grav accident rutier a avut loc miercuri seară în județul Neamț. Un bărbat de 50 de ani a fost lovit mortal de un autovehicul condus de un șofer de 81 de ani.

Un bărbat din localitatea nemțeană Săvinești a murit, miercuri seara, după ce a fost spulberat pe șosea. Imediat după producerea accidentului, șoferul vinovat a fugit de la locul impactului, fiind găsit, ulterior, de polițiști.

ADVERTISEMENT

Șoferul în cauză a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În acest caz a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Accident mortal comis de un șofer de 81 de ani. A fugit inițial de la locul faptei

Un șofer în vârstă de 81 de ani a comis un grav accident rutier, miercuri seară, pe o șosea din Săvinești, județul Neamț. Acesta a lovit mortal un pieton aflat pe partea carosabilă.

ADVERTISEMENT

În urma impactului a rezultat decesul bărbatului lovit. Imediat după producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului.

Imediat, efectivele de poliție rutieră s-au mobilizat în teren și au desfășurat investigații în vederea identificării și depistării persoanei implicate în evenimentul rutier.

ADVERTISEMENT

Potrivit ȘtiriNeamț, în urma investigațiilor efectuate cu operativitate de polițiștii rutieri, a fost identificat și depistat conducătorul auto: un bărbat de 81 de ani, din Piatra Neamț, care a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

Autorul accidentului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, în cadrul căruia sunt efectuate cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a circumstanțelor în care s-a produs evenimentul rutier.

ADVERTISEMENT

Ce spun martorii despre victima accidentului

Potrivit presei locale, victima era ”celebră” printre localnici și printre șoferi, pentru că de ani de zile, pe fondul unor afecțiuni psihice și a consumului de alcool, obișnuia să circule pe mijlocul șoselei, de multe ori, fiind evitată la limita de participanții la trafic.

Tot în această săptămână, un alt accident care a implicat șoferi cu vârste înaintate a fost raportat în țară. Un bătrân de 97 de ani s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală după ce a lovit, pe trecerea de pietoni, un alt pensionar, în vârstă de 74 de ani. Accidentul s-a produs luni dimineață, pe o stradă din Timișoara.

ADVERTISEMENT