News

Accident mortal în Bistriţa-Năsăud. Trei oameni au decedat după ce un autoturism s-a ciocnit cu un autocar

Trei persoane și-au pierdut viața în urma unui accident rutier produs între un autoturism și un autocar, în localitatea Telciu, Bistrița-Năsăud.
08.01.2023 | 19:19
După ciocnirea cu autocarul, autoturismul a ajuns în râul Sălăuța Foto: ISU Bistrița-Năsăud / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În primă fază, autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție, care a fost dezactivat odată ce s-a încheiat operațiunea de evaluare a victimelor.

Trei oameni au decedat după ce un autoturism s-a ciocnit cu un autocar

Victimele accidentului sunt ocupanți ai autoturismului, pasagerii din autocar nefiind răniți.

”Bistrița-Năsăud: accident rutier produs între un autoturism și un autocar, în localitatea Telciu.

ADVERTISEMENT

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul județului a fost activat ”Planul Roșu de Intervenție”.

La fața locului, au fost trimise 1 mașină de stingere, 1 descarcerare, 1 ambulanță de terapie intensivă mobilă, 4 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 3 ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță.

ADVERTISEMENT

Din primele informații, persoanele din autoturism sunt încarcerate, iar cele din autocar nu ar avea nevoie de îngrijiri medicale”, au informat reprezentanții poliției.

După finalizarea operațiunii de evaluare a victimelor, autoritățile au venit cu precizări suplimentare.

ADVERTISEMENT

”În urma evaluării medicale, au fost identificate 4 victime (ocupanți din auto), dintre care 3 persoane decedate și 1 persoană care a primit îngrijiri medicale la fața locului, dar care nu necesită transport la spital.

Pasagerii din autocar nu au suferit vătămări și își vor continua deplasarea cu un alt mijloc de transport către Sighetu Marmației. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat”, a mai precizat oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Una dintre victimele decedate este o femeie. Celelalte două persoane decedate erau doi bărbați. Un al treilea bărbat a fost scos viu dintre fiarele contorsionate.

Potrivit unor surse de la fața locului, în autoturismul marca Skoda se aflau patru persoane din localitatea Pojorâta, județul Suceava. Aceștia se îndreptau spre Aeroportul din Cluj pentru  a pleca în străinătate, relatează Știri Diaspora.

Șoferul autocarului a declarat că autoturismul avea viteză foarte mare. După ce a lovit din lateral autocarul, mașina s-a răsturnat într-o râpă și a ajuns în râul Sălăuța.

Autocarul venea dinspre Cluj și se îndrepta spre Sighetu Marmației. Rezultatul alcool-testului pentru șofer a fost negativ.

ADVERTISEMENT
Tags: