Un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost accident mortal, joi, în staţia Eforie Sud, în timp ce traversa şinele de cale ferată. Martorii spun că acesta avea căştile în urechi, astfel că nu a auzit trenul care se apropia. În urma incidentului, circulaţia pe linia Constanţa – Mangalia a fost oprită temporar.
Bărbatul a fost lovit mortal la intrarea în stația Eforie Sud de locomotiva trenului R 8806, care circulă pe relația Mangalia – Constanța. În urma incidentului, alte trei trenuri au fost oprite temporar, în stațiile adiacente – 10083, în Eforie Sud, R 8817 la intrarea în stația Eforie Nord și 11084, în Agigea Ecluză, după cum a tranmis CFR Călători.
“Vă informez că trenul R 8806, care circulă în relația Mangalia – Constanța, la intrare în stația Eforie Sud a accidentat mortal o persoană de sex masculin, surprinsă de tren chiar pe linia de cale ferată.
Din primele informații transmise de la fața locului, se pare că bărbatul, în vârstă de aproximativ 45 de ani, avea căștile în urechi și nu s-a asigurat înainte de traversarea liniei.
La faţa locului au ajuns organele medicale abilitate, care au constatat decesul, urmând să ajungă la locul accidentului și reprezentanții Procuraturii”, a transmis purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan.
Nu mai departe de începutul acestui an un adolescent de 16 ani a fost de asemenea lovit de tren în apropierea gării din Vatra Dornei, acestuia fiindu-i amputat un picior. Potrivit martorilor, tânărul nu ar fi fost atent, având căştile pe urechi în momentul în care traversa şinele de cale ferată.
Mecanicul le-a spus polițiștilor că a acţionat semnalul sonor, activând fluierul locomotivei când s-a apropiat de pasaj, însă, din motive cu totul inexplicabile tânărul nu a avut nici o reacție și a păşit în gabaritul căii ferate.
“Elicopterul SMURD a adus de la Vatra Dornei un copil de 16 ani, care a suferit un accident feroviar, cu amputaţie gambă”, a confirmat medicul coordonator al UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.
Ulterior, medicii ieşeni au reuşit replantarea gambei stângi, intervenţia chirugicală durând aproximativ 13 ore. Echipă a fost formată din mai mulţi medici, printre care specialişti în chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, chirugie pediatrică, dar şi medici de la Terapie Intensivă.