News

Motociclistul acuzat în august de moartea unui trotinetist, condamnat la închisoare. Poreclit Americanu’, bărbatul mai avea un proces de ucidere din culpă

Laurențiu Mitici a provocat moartea unui trotinetist pe 4 august, după ce a aruncat cu casca după el în trafic, iar acesta a murit sub roțile unei mașini. Bărbatul a fost condamnat acum la închisoare într-un alt proces.
10.12.2021 | 13:22
Motociclistul acuzat in august de moartea unui trotinetist condamnat la inchisoare Poreclit Americanu barbatul mai avea un proces de ucidere din culpa
Laurențiu Mitici (52 de ani) a fost implicat în două accidente rutiere, fiind acuzat de ucidere din culpă
ADVERTISEMENT

Pe 4 august 2021, un conflict declanșat în traficul bucureștean între un motociclist și un trotinetist s-a terminat tragic, ultimul pierzându-și viața sub roțile unei mașini. Acuzat că a provocat moartea unu om, Laurențiu Trică Mitici (52 de ani) a fost arestat preventiv atunci pentru 30 de zile.

În fața anchetatorilor, Laurențiu Mitici, poreclit Americanu’, a afirmat că inițial ar fi încercat să îl ajute pe bărbatul aflat pe trotinetă, despre care credea că ar fi în stare de ebrietate. Numai că trotinetistul l-ar fi lovit în spate cu pumnul, moment în care Mitici a reacționat, a aruncat cu casca după el, așa că tânărul a căzut, fiind apoi accidentat mortal de o mașină.

ADVERTISEMENT

”În timp ce clientul meu stătea la semafor, a fost lovit în spate de către acest individ, cu intenţie, reproşându-i că de ce a turat motorul atunci când l-a depăşit. Clientul meu a încercat să îl oprească în trafic până ar fi venit Poliţia, chiar a sunat la 112. Şi a aruncat cu casca în intenţia de a-l opri.

Văzându-l agitat şi cu un comportament specific unei persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, clientul meu fiind instructor moto a vrut să îl oprească pentru a nu fi un pericol pentru el sau pentru alţii. 

ADVERTISEMENT

Recunoaşte că a fost un gest nesăbuit, că nu şi-a dat seama ce rezultat poate avea acel gest al său, nu a intenţionat în nici un moment să facă aşa ceva”, a declarat atunci Marius Iorga, avocatul motociclistului.

Instructor moto, Laurențiu Mitici mai fusese implicat într-un accident rutier grav în 2014

Instructor moto, Laurențiu Mitici mai fusese implicat într-un accident rutier soldat cu un deces și în 2014, așa cum FANATIK informase în exclusivitate imediat după producerea tragediei în care și-a pierdut viața Răzvan Mihai Guțu, bărbatul aflat pe trotinetă.

ADVERTISEMENT

Accidentul respectiv s-a petrecut tot în București, pe 18 septembrie 2014, în jurul orei 16.00. ”Accidentul, soldat cu trei răniţi, s-a petrecut, joi, în jurul orei 16.00, pe Şos. Antiaeriană din cartierul bucureştean Rahova. În urma acestui accident rutier motociclistul şi celălalt pasager de pe motocicletă, dar şi biciclistul, toţi cu vârste cuprinse între 40 şi 50 ani, au fost transportaţi la spital.

Conducătorul motocicletei şi biciclistul se află în stare gravă, având fracturi la membrele superioare şi inferioare, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti”, asta nota presa vremii despre primul accident în care fusese implicat Laurențiu Mitici, acum 7 ani. Din păcate, biciclistul lovit a decedat la spital.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Mitici a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru accidentul de acum 7 ani

Deschis abia în 2019, la 5 ani de la producerea accidentului, dosarul în care Laurențiu Mitici era acuzat tot de ucidere din culpă a trenat mai bine de doi ani prin instanțe. Recent, însă, judecătorii au pronunțat un prim verdict, condamnându-l pe Laurențiu Trică Mitici la doi ani de închisoare, cu suspendare.

”În baza art. 91, 92 cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale şi a celei accesorii pe un termen de supraveghere de 4 ani. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 

Laurențiu Mitici se află în continuare în arest, unde este cercetat pentru accidentul din luna august

În baza art. 93 alin. (2) lit.b C. pen., impune inculpatului obligaţia ca pe parcursul termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate.

În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul SC Amenajare Edilitară şi Salubrizare SA Sector 5 Bucureşti sau Centrul de Asistenţă Integrată în Adicţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, au decis magistrații.

Aflat în continuare în arest, unde este cercetat pentru accidentul provocat în august anul curent, Laurențiu Mitici trebuie să achite în acest prim dosar și aproape 2000 de lei daune către Spitalul Bagdasar Arseni. Nemulțumit de verdict, motociclistul de 52 de ani a introdus deja apel, care va fi judecat la finalul lunii aprilie a anului viitor, la Curtea de Apel București.

ADVERTISEMENT
Tags: