News

Accident neobișnuit în Dej. O șoferiță drogată a lovit pe trecere un pieton beat. Video

O tânără din Dej s-a urcat la volan sub influența drogurilor și a lovit un pieton care, deși beat, traversa strada regulamentar, pe la trecerea de pietoni.
22.01.2023 | 16:35
Accident neobisnuit in Dej O soferita drogata a lovit pe trecere un pieton beat Video
Un pieton cherchelit a fost lovit pe trecere/ Foto: Dejeanul
ADVERTISEMENT

Accidentul rutier a avut loc sâmbătă seara, la ora 23.55, pe strada Constantin Dobrogeanu-Gherea din Dej, județul Cluj, informează publicația Dejeanul.

Șoferița avea 19 ani, iar pietonul pe care l-a lovit era de aceeași vârstă.

Femeia venea cu mașina către strada Unirii, iar în preajma unei intersecții a lovit un tânăr care traversa regulamentar, pe la o trecere de pietoni.

ADVERTISEMENT

Imediat după accident, la fața locului au sosit un echipaj de poliție și unul medical.

Oamenii legii au descoperit că niciunul dintre cei doi protagoniști ai accidentului nu era cu mintea limpede în acel moment.

În urma testărilor cu aparatul etilotest, tânărului i-a rezultat o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive, rezultatul fiind pozitiv, fapt pentru care a fost condusă la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice”, a precizat IPJ Cluj.

În această cauză s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

ADVERTISEMENT

În anul 2022, la nivel întregii țări, poliția rutieră a fost constatat 11.867 de infracțiuni pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, la care se adaugă alte 3.238 de infracțiuni privind șofatul sub influența substanțelor psihoactive.