News

Accident neobișnuit în Iași. Un tramvai a fost lăsat fără cabină, după ce s-a ciocnit cu un TIR

Un tramvai a fost acroșat de un TIR, la ieșirea din rondul din Baza 3 a municipiului Iași.
28.05.2021 | 15:42
Accident neobisnuit in Iasi Un tramvai a fost lasat fara cabina dupa ce sa ciocnit cu un TIR
Accident neobișnuit în Iași. Un tramvai a fost lăsat fără cabină, după ce s-a ciocnit cu un TIR. Sursa foto: captura Antena 3
ADVERTISEMENT

Un accident mai puțin obișnuit între un tramvai și un TIR a avut loc vineri, ora 12.45, în Iași. Un TIR-ul a acroșat tramvaiul lăsându-l fără cabină.

Din primele cercetări șoferul care conducea autocamionul este vinovat de producerea accidentului. Din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

ADVERTISEMENT

Accident neobișnuit în Iași

Tramvaiul  ieșea din rondul din Baza 3 a municipiului Iași în momentul incidentului. Polițiștii care fac cercetări în acest caz spun că acesta circula regulamentar. A pornit pe culoarea verde a semaforului, doar că șoferul de TIR nu l-ar fi observat. A intrat direct în cabina tramvaiului în momentul în care a vrut să schimbe direcția de mers.

În urma impactului nicio persoană nu a fost rănită. Circulația pe traseele 1b, 7 și 11 a fost întreruptă aproape o oră.

ADVERTISEMENT

“Cu privire la modul în care a fost produs accidentul rutier în care a fost implicat un tramvai, pe data de 28 mai 2021, în jurul orei 12:45, în zona Baza 3, facem următoarele precizări:

Accidentul nu s-a soldat cu victime, din primele cercetări făcute la fața locului, reiese că vagonul cu număr de parc 125, de pe traseul 7, a plecat din rond pe culoarea verde a semaforului, iar TIR-ul îl acroșează la schimbarea direcției de mers”, a spus purtătorul de cuvânt CTP Iași, Carmen Ghercă.

ADVERTISEMENT

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cine este vinovat și cum s-a produs accidentul din Iași.

Stație de tramvai spulberată de un TIR

În municipiul Iași, în ultimele luni au avut loc mai multe accidente în care au fost implicate TIR-uri sau tramvaie. În luna martie, o stație de tramvai a fost făcută praf, după ce un șofer a intrat cu autocamionul direct în refugiu.

ADVERTISEMENT

Din fericire, incidentul a avut loc noaptea când erau puține persoane pe stradă și nu a fost înregistrată nicio victimă.

Într-un alt accident, un tramvai a spulberat șase mașini. O femeie a rămas blocată într-un autoturism și a fost nevoie de intervenția echipelor de descarcerare.

Reprezentanții companiei de transport public local au declarat că tramvaiul a fost dus la depou, iar componentele au fost sigilate. O comisie trebuie să verifice starea tehnică a acestuia.

ADVERTISEMENT
Tags: