News

Accident rutier provocat de un minor de 15 ani. Două persoane au fost rănite

Un băiat de 15 ani care s-a urcat la volanul unei mașini a provocat un accident rutier soldat cu rănirea a doua persoane.
27.05.2023 | 13:31
Accident rutier provocat de un minor de 15 ani Doua persoane au fost ranite
Accidentul s-a soldat cu rănirea a două persoane/ Foto: Dâmbovițeanul
ADVERTISEMENT

Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei mașini și a condus-o prin satul Serdanu al comunei Lungulești, din județul Dâmbovița, până când s-a izbit cu autovehiculul de gardul unui sătean, a transmis Inspectoratul de Poliție Județeană Dâmbovița, citat de Agerpres.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier. În urma deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat că un minor, de 15 ani, care nu deţine permis de conducere, ar fi condus un autoturism pe strada Răsăritului, din Serdanu, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-ar fi izbit de gardul unui imobil”, a precizat IPJ Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

În urma coliziunii mașinii cu gardul, două persoane au fost rănite ușor. La locul accidentului au intervenit o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare, un echipaj SMURD şi o ambulanţă.

La sosirea echipajelor de intervenţie, acestea au găsit un autoturism ieşit în afara părţii carosabile şi au identificat două persoane rănite. Acestea sunt asistate la faţa locului de către echipajele medicale”, a transmis ISU Dâmboviţa.

ADVERTISEMENT

Minorii la volan, un pericol major pe șosele

Din nefericire, au existat situații în care minori care s-au urcat la volan au produs accidente cu consecințe mult mai grave. În iulie 2022, un adolescent de 16 ani care conducea un tractor pe o stradă din comuna Bethausen, județul Timiș, a intrat  pe contrasens și a lovit din plin o mașină în care se aflau doi frați gemeni de 25 de ani.

Unul dintre cei doi frați gemeni, cel aflat la volanul autoturismului lovit de tractor, a murit pe loc el fiind practic decapitat în urma impactului. Fratele său geamăn, aflat pe locul din dreapta, a fost rănit grav, fiind scos cu dificultate din mașină de către pompieri.

ADVERTISEMENT

O lună mai târziu, la Cobadin, județul Constanța, a avut loc un alt accident grav care s-a soldat cu moartea a două adolescente, de 16, respectiv 13 ani, și cu rănirea gravă a altor doi minori. Unul dintre ei, un băiat de 16 ani, se afla la volan.

În apropierea unei benzinării din Cobadin, şoferul de 16 ani, neexperimentat, care circula cu viteză excesivă, a pierdut controlul volanului, iar maşina a intrat în plin într-un alt autovehicul care se afla în zonă. Automobilul în care se aflau cei patru a fost distrus în totalitate.

ADVERTISEMENT

Se pare că băiatul de 16 ani a luat cheile de la mașina mătușii sale. „Aveam cheile înăuntru în casă. Nu știu când a intrat, când le-a luat. Am un Golf IV. Nu a mai avut astfel de tentative. A mai avut un accident cu scooterul”, relata femeia.

ADVERTISEMENT