Sport

Accident teribil în Formula 1! Cursa a fost întreruptă câteva zeci de minute. Maşina a fost proiectată în spatele zidului de pneuri. Video

Accident teribil în primul viraj de la Silverstone. Zhou Guanyu a suferi un accident teribil. Maşina lui a fost proiectată în spatele zidului de pneuri după un acroşaj în care au fost implicate mai multe monoposturi.
03.07.2022 | 18:18
Accident teribil in Formula 1 Cursa a fost intrerupta cateva zeci de minute Masina a fost proiectata in spatele zidului de pneuri Video
Accidentul din primul viraj de la Silverstone. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cursa de la Silverstone a început cu un accident teribil. În faţă, Max Verstappen l-a depăşit la start pe Carlos Sainz, însă în spate a avut loc un accident teribil înaintea primului viraj, care a dus la întreruperea cursei.

Accident teribil în Formula 1! Cursa a fost întreruptă câteva zeci de minute

Maşina lui Zhou Guanyu a fost acroşată din spate, s-a răsturnat şi a fost proiectată deasupra zidului de pneuri, în barierele de protecţie de lângă tribune. Cursa a fost oprită imediat cu steag roşu pentru mai bine de 50 de minute.

ADVERTISEMENT

Trei monoposturi au ieşit din cursă: Russell, Zhou şi Albon. Tsunoda şi Ocon au avut şi ei monoposturile afectate în urma incidentului, însă pauza de 50 de minute i-a ajutat pe mecanici să repare maşinile şi să reia startul.

VEZI VIDEO: 

Zhou a scăpat teafăr, fără nicio fractură!

În ceea ce priveşte starea pilotului, primele minute de după accident au fost foarte tensionate. George Russell a alergat spre monopostul lui Zhou pentru a vedea starea în care se află pilotul, iar imaginile tv nu arătau accidentul.

ADVERTISEMENT

Din fericire, Zhou a scăpat teafăr, fără nicio fractură din teribilul accident, tribunele ovaţionând în momentul în care anunţul a fost făcut pe circuit.

Monopostul lui Zhou
Monopostul lui Zhou, după accident. Pilotul a scăpat teafăr. Foto: ESPN

Probleme mari pentru Red Bull

Piloţii au avut mult timp de aşteptat până s-a curăţat pista, cursa fiind reluată după 50 de minute.

ADVERTISEMENT

La restart au continuat incidentele. Sergio Perez a avut probleme după un acroşaj cu Charles Leclerc şi a fost nevoit să intre la boxe pentru a schimba aripa faţă.

Liderul Campionatului Mondial, Max Verstappen s-a confruntat şi el cu probleme mari şi a fost nevoit să intre la boxe foarte devreme, ieşind din calculele pentru victorie.

ADVERTISEMENT
Tags: