Sport

Accident teribil în Formula 1, la 350 km/h. Ericsson s-a răsturnat de câteva ori. Video

01.09.2018 | 09:19
Accident teribil in Formula 1 la 350 kmh Ericsson sa rasturnat de cateva ori Video

Marcus Ericsson a fost protagonistul unui accident teribil în Formula 1, în timpul antrenamentelor desfășurate pe circuitul de la Monza. Monopostul său a derapat și a lovit un parapet, după care s-a răsturnat de mai multe ori. Ericsson a scăpat teafăr și a fost transportat la centrul medical pentru un control preventiv. Potrivit primelor date, accidentul s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la sistemul Drag Reduction (DRS).

Pilotul de 27 de ani al celor de la Sauber a sfidat moartea în timpul celei de-a doua sesiuni de antrenament de pe circuitul de la Monza, Italia. Ericsson a pierdut controlul monopostului pe cea mai rapidă porțiune de circuit, după ce aripa DRS a rămas deschisă. DRS este un sistem  care permite deschiderea unei aripi mobile care are rolul de a reduce forţa de apăsare aerodinamică. Aceasta permite creşterea vitezei monoposului în linie dreaptă. În mod normal, în curbe această aripă trebuia să stea închisă.

Suedezul nu a mai putut să controleze volanul și a derapat, izbindu-se de un parapet după ce s-a învârtit de mai multe ori pe pistă. Impactul a fost atât de puternic încât mașina s-a răsturnat, rotindu-se în aer, bucăți din ea fiind împrăștiate peste tot pe pistă. Dispozitivul Halo a preluat aproape întregul șoc și a fost cel care i-a salvat viața lui Ericsson.

Scena s-a petrecut la doar 5 zile distanță de accidentul suferit de coechipierul de la Sauber, Charles Leclerc, care s-a ciocnit cu Alonso pe circuitul de la Spa. Și de această dată dispozitivul Halo s-a dovedit a fi salvator. Acest dispozitiv este o bară în Y ce protejează capul pilotului, principalul rol fiind de a ține departe de acesta eventualele obiecte rezultate în urma unui accident și de a-l proteja în caz de impact.

Accident teribil în Formula 1, la 350 km/h. Ericsson s-a răsturnat de câteva ori

Ericsson a fost dus de urgență la centrul medical pentru un control preventiv, iar medicii au constatat că nu a suferit nicio leziune. Pilotul a rămas însă în stare de șoc după ce a trecut milimetric pe lângă moarte. Steagul roșu a fost ridicat pentru a anuța finalul sesiunii de antrenament, iar resturile au fost îndepărtate de pe pistă. Ericsson le-a transmis fanilor un mesaj pe Twitter pentru a-i anunța că este bine.

Sebastian Vettel  şi Kimi Raikkonen, cei doi piloţi de la Ferrari, au dominat clar a doua sesiune de antrenamente de la Monza şi au demonstrat din nou că Scuderia are prima şansă pe circuitul italian. Lewis Hamilton şi Valtteri Bottas au avut al treilea, respectiv al patrulea cel mai bun timp în sesiunea a doua de antrenamente.

În ciuda faptului că Ferrari este avantajată de acest circuit, britanicul Lewis Hamilton este pilotul activ cu cele mai multe succese la Monza. Britanicul s-a impus în 2012, 2014, 2015 şi 2017, iar cu o eventuală victorie în acest an ar putea egala recordul all-time deţinut de Michael Schumacher. Liderul campionatului mondial a plecat din pole-position în ultimii patru ani pe circuitul italian. Monza este cunoscut ca fiind cel mai rapid circuit din calendarul Formula 1, iar din acest motiv cursa este cea mai scurtă din punct de vedere al duratei.

Accident teribil în Formula 1
Accident teribil în Formula 1