News

Accident teribil pe autostradă. O cisternă a explodat, flăcările uriaşe au cuprins mai multe case şi maşini. Video

Explozia unei cisterne a provocat un dezastru de nedescris pe o şosea din statul american Maryland. Şoferul şi-a pierdut viaţa.
05.03.2023 | 14:35
Accident teribil pe autostrada O cisterna a explodat flacarile uriase au cuprins mai multe case si masini Video
Imagine de la accidentul din Maryland
ADVERTISEMENT

Un camion de mare tonaj s-a răsturnat în timp ce transporta „un lichid inflamabil” și a fost cuprins complet de flăcări în cel mai grav accident produs sâmbătă pe şoselele din SUA, după cum afirmă autoritățile. Explozia a fost extrem de puternică, iar flăcările uriaşe au cuprins şi zona înconjurătoare.

Incendiul a afectat şase case şi trei maşini

Accidentul s-a produs în Comitatul Frederick, din statul Maryland, iar în urma incendiului șoferul cisternei a murit. De asemenea, incendiul a fost atât de puternic încât autorităţile au fost nevoite să închidă pentru mai multe ore Route US 15.

ADVERTISEMENT

Șeful pompierilor din Comitatul Frederick, Tom Coe, a declarat într-o conferință de presă că au fost primite mai multe apeluri referitoare la un incendiu care a cuprins o casă, corelate cu explozia unui vehicul care transporta un lichid inflamabil.

Focul a fost atât de violent încât s-a propagat cu rapiditate în zona adiacentă şoselei astfel încât în total au fost afectate șase case și trei mașini. De asemenea, s-a produs şi un mare incendiu de vegetaţie de-a lungul coridorului US Route 15, au mai transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Una dintre case a fost a suferit daune mari, iar locuitorii săi au fost strămuți, în timp ce celelalte două case au suferit doar pagube minore. “Mai multe vehicule și case au suferit daune din cauza flăcărilor, în incendiul provocat de cisterna răsturnată”, au transmis pompierii într-un comunicat pe Twitter.

Tot în Maryland, dar în oraşul Baltimore, poliţia a dat publicităţii un video de la un accident şocant, care surprinde momentul în care un șofer care conduce o mașină furată și este urmărit de poliţie circulă cu mare vitează lovește o altă mașină, accidentează un pieton și ricoșează într-o casă.

ADVERTISEMENT

Clădirea s-a prăbuşit pur şi simplu peste vehicule, iar în urma dezastrului pietonul a murit, șoferii și alți trei pasageri au fost răniți. Culmea, după cele întâmplate, ofițerii implicați în urmărire sunt cercetați de Divizia Independentă de Investigații a procurorului general.

Investigaţia internă asupra oamenilor legii a fost declanşată deoarece politica poliției din Baltimore prevede că ofițerii nu au voie să urmărească o mașină dacă încălcarea inițială este o infracțiune a proprietății, inclusiv furtul de mașini.

ADVERTISEMENT

Astfel, poliţiştii din Baltimore au voie să urmărească un suspect numai în cazul în care acesta reprezintă o amenințare imediată pentru opinia publică și dacă există un motiv probabil să creadă că acțiunile lui pot produce victime.

ADVERTISEMENT
Tags: