Fotbal international

Accident teribil pentru Yassine Benzia, atacantul echipei franceze Dijon. Riscă să nu-și mai poată folosi mâna stângă

02.06.2020 | 12:30
Accident teribil pentru Yassine Benzia atacantul echipei franceze Dijon Risca sa nusi mai poata folosi mana stanga
ADVERTISEMENT

În Franţa, fotbalul a fost stopat definitiv pentru sezonul 2019-2020 de pandemia de coronavirus. Federaţia şi Liga profesionistă au decis că riscul de îmbolnăvire este prea mare în continuare şi prin urmare au încheiat campionatul la momentul în care a izbucnit pandemia.

Yassine Benzia, jucătorul lui Dijon, riscă să rămână fără o mână

Această decizie a venit perfect pentru Dijon, una dintre echipele aflate în zona periculoasă. Echipa va juca şi sezonul viitor, care va începe pe 23 august, în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Însă viitorul unuia dintre cei mai promiţători jucători din lotul lui Dijon, mijlocaşul ofensiv algerian Yassine Benzia, ar putea fi grav afectat de un teribil accident pe care l-a avut zilele trecute.

A suferit un accident grav cu un ATV

Benzia conducea un ATV şi nu se ştie exact ce şi cum s-a petrecut incidentul, cert este că a ajuns la spital în regim de maximă urgenţă.

ADVERTISEMENT

E în spital și face tratament cu morfină

În accident, cel mai mult de suferit a avut mâna stângă şi doctorii se tem de ce este mai rău. Jucătorul are dureri cumplite la mâna stângă, strivită de ATV, şi se află sub tratament cu morfină.

Aşa cum a anunţat şi patronul clubului, Olivier Delcourt, marele pericol pentru jucător este fie să îşi piardă mâna stângă, fie dacă nu îi va fi amputată să nu se mai poată folosi deloc de ea, nervii fiind secţionaţi.

ADVERTISEMENT

Yassine Benzia are 25 de ani şi a fost format, ca atâţia alţi jucători, la Lyon, unde evolua ca atacant. De altfel, este cel mai bun marcator din istoria clubului la echipa U 17, cu 38 de goluri înscrise.

A jucat trei ani la Lyon şi patru la Lille

A jucat în echipa de seniori la Lyon timp de trei sezoane, între 2012-2015, în 54 de meciuri înscriind 6 goluri.

ADVERTISEMENT

Următorii patru ani a îmbrăcat tricoul lui Lille, unde a adunat 94 de apariţii şi 11 goluri, dar în această perioadă a mai fost împrumutat şi la Fenerbahce sau Olympiakos Pireu. Din 30 ianuarie 2020, se află la Dijon, cu care a semnat pe trei ani.

ADVERTISEMENT