Sporturi

Accident tragic în Cehia. Doi români au murit, patru sunt în stare critică

17.06.2020 | 19:13
Accident tragic in Cehia Doi romani au murit patru sunt in stare critica
ADVERTISEMENT

Un microbuz cu opt cetățeni români a fost implicat într-un accident rutier produs la Tachov, în Cehia. Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că doi dintre ei au murit, iar patru sunt internați în stare foarte gravă, informează News.ro.

Ceilalți doi români au suferit răni ușoare, iar viețile nu  le sunt puse în pericol.  Accidentul a avut loc ieri, în  localitatea Tachov, iar autoritățile cehe anchetează încă circumstanțele exacte în care a avut loc tragedia.

ADVERTISEMENT

Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile locale, în microbuzul implicat în accident se aflau opt cetăţeni români. Dintre aceştia, doi cetăţeni români au decedat, patru se află în stare critică, iar alţi doi au suferit răni uşoare”, a transmis, miercuri, Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat de presă.

Alți doi români vor fi externați

Persoanele rănite au primit îngrijiri medicale de urgență la fața locului  și apoi au fost duse la spitalele din zonă. ”Cei doi cetăţeni români care au suferit răni uşoare urmează să fie externaţi”, a mai transmis MAE.

ADVERTISEMENT

Amabasada României la Praga ține legătura cu autoritățile cehe și cu familiile românilor implicați în accident și acordă asistența consulară necesară.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965, 00420 257 530426, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al ambasadei: 00420 607 078 501”, mai precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT