News

Accident violent în Brașov, soldat cu nouă victime. Momentul impactului, surprins de camerele de supraveghere

Un microbuz a intrat din plin într-o mașină în care se aflau doi copii, în Brașov pe 13 decembrie. Nouă persoane au ajuns atunci la spital.
15.12.2022 | 16:08
Accident violent in Brasov soldat cu noua victime Momentul impactului surprins de camerele de supraveghere
Impact violent în Brașov. Foto: Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

În autoturismul implicat în accident se afla un angajat ISU Brașov alături de soția și copiii săi. Potrivit martorilor, autoturismul a fost lovit violent din spate, atunci când încetinise pentru a vira la stânga, pe o stradă secundară.

Accident violent între un microbuz și un autoturism, în Brașov

Potrivit Observatornews.ro, momentul impactului a fost surpins de o cameră de supraveghere de pe marginea drumului. Impactul a fost extrem de violent, astfel că bucăți din autoturisme s-au împrăștiat pe șosea mai mulți metri.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a petrecut pe Drumul Național 13, la ieșirea din Brașov către orașul Sighișoara. Potrivit martorilor, niciun șofer nu a oprit să-i ajute pe răniți, deși în coliziune au fost implicate mai multe victime.

În imagini se poate observa cum impactul dintre microbuz și autoturism se lasă cu scântei și dă peste cap traficul din zonă, pe fondul întunericului. Înregistrarea poate fi urmărită AICI.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au ajuns la fața locului după zece minute, în timp ce echipajele medicale au făcut până acolo 12 minute. Nouă persoane au fost transportate la spital pentru îngrijiri suplimentare.

La două zile distanță, un accident produs între Slobozia și Urziceni se solda cu un mort și doi răniți. Aici, un autoturism s-a lovit frontal de o dubă, fiind trimise la fața locului trei echipaje de la Detașamentul de pompieri Urziceni, alături de o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD.

ADVERTISEMENT

Conform statisticilor, la fiecare 24 de ore cinci oameni mor în accidente rutiere pe drumurile din România. Asta, în condițiile în care peste 30.000 de accidente au loc anual pe șoselele din România și peste 2.000 de oameni mor.

Într-o țară unde există puțin peste 900 de kilometri de autostradă cifrele oficiale vorbesc despre 34.8 decese la fiecare 1000 de kilometri parcurși. Doar Bulgaria stă mai prost la acest capitol, cu o medie de 83 de oameni morți la mia de kilometri.

ADVERTISEMENT

Între 2007 și 2016, în Europa au murit 22.500 de oameni în accidente rutiere pe autostrăzi din țările Uniunii Europene, potrivit datelor oficiale prezentate de Comisia Europeană.

ADVERTISEMENT
Tags: