Fotbal intern

Gest UNIC! Jucătorii strîng bani să-l opereze pe Roman

UPDATE 10.35: Sensibilizat de drama prin care trece Dan Roman, fostul căpitan al Stelei, Iulian Miu, a anunţat că se va implica pentru ca atacantul lui Gaz Metan să aibă parte de cel mai bun...
20.12.2013 | 10:30
Gest UNIC Jucatorii string bani sal opereze pe Roman

UPDATE 10.35: Sensibilizat de drama prin care trece Dan Roman, fostul căpitan al Stelei, Iulian Miu, a anunţat că se va implica pentru ca atacantul lui Gaz Metan să aibă parte de cel mai bun tratament. “Eu m-am operat la Bologna, tot la gleznă. Este o clinică extraordinară acolo. Adevărul e că şi costurile sînt mai mari, dar vreau să-l ajut pe Dan financiar. O să propun ca jucătorii care vor să doneze bani să o facă într-un cont, care să-i fie de folos lui. Voi lua legătura cu mai mulţi”, a declarat Iulian Miu la DolceSport.

UPDATE 10.20“Urmează să fiu externat azi şi apoi să mă programez la o clinică din Ungaria, de lîngă Budapesta, acolo unde s-a operat şi Cristi Bud, fiindcă am înţeles că în România nu există nicio clinică unde să se facă astfel de intervenţii chirurgicale la gleznă”, a declarat Dan Roman la DolceSport.

UPDATE 10.45“În ultimii doi ani de zile au fost două tentative subţiri de tot care au avut ca scop întocmirea unor evaluări şi găsirea unor soluţii pentru asigurarea sportivilor. Este o complicitate generală, provocată de lipsa banilor… În viziunea cluburilor, jucătorii trebuie să se descurce cum poate. Normal, FRF trebuia să ceară o verificare atentă la nivelul fiecărui club… Cum asigură fiecare sănătatea jucătorilor. Cluburile ar trebui să suporte toate costurile de spitalizare, intervenţii chirurgicale, perioada recuperării şi despăgubiri atît timp cît nu mai poate juca, pentru că nu e vina jucătorilor că se accidentează”, a punctat Dumitru Costin la DolceSport.

UPDATE 20.23: Dan Roman, fotbalistul de la Gaz Metan Mediaş, care a suferit cea mai gravă accidentare din acest sezon al Ligii 1, susţine că l-a iertat deja pe agresorul său, Ciprian Dinu, şi că este convins că acesta n-a intenţionat să-l “rupă” în aşa hal.

––––––––––––––––––––––

Marele necaz al lui Dan Roman este că nu are o asigurare pentru acest gen de accidentări, deoarece companiile de asigurări nu vor să întoacmeacă astfel de înţelegeri cu fotbaliştii, deoarece aceştia sînt predispuşi la astfel de lovituri dure.

“Sînt în ambulanţă, sînt transportat de la Botoşani la Cluj. Au reuşit să-mi pună tibia la loc, pentru că a fost deplasată. Urmează să fac analize şi apoi să fiu operat. Dar nu vreau să mă operez la Cluj, ci la clinica unde a suferit o intervenţie Cristi Bud. Nu am stat să mă gîndesc dacă a fost o intervenţie dură. Am fost colegi, Dinu e om cu frică de Dumnezeu. Dinu m-a sunat, e foarte trist. Nu-l condamn, fiindcă n-a vrut să mă lovească. Pînă în 2013 n-am avut probleme, dar acest 13 nu mă avantajează. Mă voi pregăti 200 la sută, voi reveni, voi juca din nou fotbal. Nu dau timpul înapoi. Mă gîndesc doar înainte. Din păcate, companiile de asigurări nu fac asigurări pentru acest gen de lovituri, pentru că predispuşi la aşa ceva. Afară se fac asigurări pentru acest tip de accidentări, dar acolo jucătorii au şi contracte de muncă, nu convenţii civile, ca la noi. Sper să mă ajute clubul”, a declarat Dan Roman la Digi Sport.

…………………………………………………………..

UPDATE 10:36

UPDATE 18:36Este cel mai delicat moment din cariera mea pentru că este pentru prima dată cînd accidentez mai grav pe cineva. Nu am avut nici o intenţie să-l lovesc pe Dan Roman! Sper să-i dea Dumnezeu putere să se refacă cît mai repede. Îmi pare rău, mai ales că am fost şi coechipieri în trecut la Râmnicu Vâlcea. Mi-am cerut scuze, dar acum numai în pielea lui să nu fii! Nu a fost un atac brutal, nu ar trebui să primesc multe etape de suspendare. Eu am atacat mingea. Lui Dan Roman i-a rămas piciorul înfipt în gazonul care era îngheţat şi s-a făcut o pîrgie acolo pentru că eu doar cu pulpa am aterizat pe el. Nu l-am lovit cu gheata, drept dovadă că am atins şi mingea. Exact cînd m-am întors şi cînd am văzut că ţipa mi-am dat seama că e vorba de ceva grav. Îmi pare rău!”, a spus Ciprian Dinu, cel care l-a accidentat pe Roman, conform Digisport.

UPDATE 18:23 Dan Roman va fi transportat la Cluj, unde va suferi o intervenţie chirurgicală. “Diagnosticul este luxaţie şi fractură de peroneu, în treimea inferioară. I-a fost redusă luxaţia, piciorul i s-a imobilizat în gips şi momentan se află sub anestezie, la terapie intensivă. După ce îşi va reveni din anestezie, în circa două ore, va fi transportat la Cluj. Va trebui să i se facă şi un RMN pentru a se stabili şi dacă ligamentele i-au fost afectate. Nu pot să mă pronunţ în privinţa perioadei de recuperare. Poate fi între 6 şi 12 luni, pentru că deocamdată sunt foarte multe variabile”, a spus Călin Târnăvean, doctorul Gazului, pentru prosport.ro.

UPDATE 14:40 Medicii au dat deja verdictul în cazul accidentării lui Dan Roman. Atacantul gazului a suferit o fractură de peroneu premidistală cu luxaţie tibio astragaliană şi va intra în curînd în operaţie, informează ProSport.

Una dintre cele mai urîte accidentări din ultimele sezoane ale Ligii 1 s-a petrecut în partida dintre FC Botoşani şi Gaz Metan Mediaş. Faza a avut loc în minutul 36, după ce mijlocaşul Fulop făcuse dubla. Ciprian Dinu a intrat dur la Dan Roman, la 25 de metri de poarta lui Curileac şi i-a provocat atacantului o fractură deschisă.

Mai mult de atît, fundaşul moldovean a ţinut să arate arbitrului central că a intrat la minge, însă Adrian Comănescu nu a stat mult pe gînduri şi l-a eliminat. Roman a fost transportat de urgenţă la spital.

 

VEZI VIDEO 

Tags: