Sport

Povestea uluitoare a unui fotbalist din Liga 2. A fost la un pas să-și piardă un ochi, iar acum joacă având o placă de titan în cap

Fotbalul românesc este extrem de atractiv pentru fotbaliștii cu origini africane. Nu întotdeauna reușesc să-și facă un nume în ”Sportul rege”, dar duc în spate povești de viață, unele dintre ele teribile.
24.02.2022 | 08:41
Povestea uluitoare a unui fotbalist din Liga 2 A fost la un pas sasi piarda un ochi iar acum joaca avand o placa de titan in cap
Modibo Keita a fost la un pas să-și piardă un ochi în timpul unui meci. A suferit o dublă fractură la nivelul feței și are o tijă de titan în cap
ADVERTISEMENT

FC Buzău este una dintre echipele cu ”pretenții” din eșalonul secund al României. Trupa antrenată de Cristi Pustai aspiră la promovarea în Casa Pariurilor Liga 1.

Sub comanda profesorului Pustai se pregătește un fotbalist care a fost la un pas de o dramă. A suferit o accidentare teribilă la chiar meciul de debut în echipa din ”Crâng”.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul cu dublă fractură la nivelul feței revine pe teren

Unul dintre jucătorii de viitor ai echipei FC Buzău este Modibo Keita. În vârstă de 22 de ani, mijlocașul a ajuns sub comanda profesorului Pustai vara trecută, după o perioadă petrecută la Ceahlăul Piatra Neamț.

A câștigat repede încrederea reputatului antrenor care l-a titularizat în meciul cu CSC Șelimbăr. Contactul cu fotbalul din liga a doua a fost extrem de dureros pentru Keita.

ADVERTISEMENT

În minutul 20 al întâlnirii jucătorul originar din Mali s-a lovit la cap și a căzut inert pe gazon. Medicii au intervenit prompt și fotbalistul a fost transportat de urgență la spital pentru investigații amănunțite.

Dublă fractură la nivelul feței, una la osul zigomatic și alta la orbita de pe partea stângă, care putea să ducă la pierderea ochiului, a fost diagnosticul personalului medical.

ADVERTISEMENT

Modibo Keita a fost supus unei complicate intervenții chirurgicale în timpul căreia medicul neurolog i-a fixat o placă de titan în cap. În ciuda prognosticului deloc optimist, fotbalistul s-a refăcut într-un timp extrem de scurt și este apt de joc pentru meciul de sâmbătă, când FC Buzău va evolua pe teren propriu cu Astra Giurgiu.

Modibo Keita nu s-a gândit nicio secundă să renunțe la fotbal

În ciuda teribilei accidentări fotbalistul de 22 de ani spune că nu s-a gândit nicio secundă că va trebui să renunțe la fotbal, deși recunoaște că a trăit momente de panică.

ADVERTISEMENT

A fost mai speriat că ar putea să-și piardă un ochi, decât că nu va mai încălța vreodată ghetele de fotbal. Acum este pregătit să-i demonstreze profesorului Pustai că nu s-a înșelat atunci când i-a oferit un contract.

”Mi-a fost foarte greu, mi-a fost frică din cauza loviturii la ochi. M-am speriat, dar acum sunt bine, nu mă deranjează, m-am obișnuit cu placa de titan pe care o am în cap.

Mă simt foarte bine după accidentare, m-am recuperat într-o lună și jumătate. Până la urmă accidentările fac parte din viața noastră, a fotbaliștilor, sunt normale”, spune Keita.

FC Buzău a încheiat prima parte a sezonului pe locul 5 în liga secundă și are ca obiectiv imediat accederea în faza play-off, iar obiectivul final este promovarea în primul eșalon.

În ultimele trei etape din sezonul regulat, FC Buzău va juca cu Astra Giurgiu, sâmbătă, cu lidera clasamentului Petrolul Ploiești și Concordia Chiajna, echipă angrenată și ea în lupta pentru promovare.

ADVERTISEMENT