Sport

Accidentare de ultimă oră pentru Nicolae Stanciu. A vomitat în vestiarul Slaviei Praga! Ce șanse are să joace cu Islanda și Liechtenstein

Nicolae Stanciu a devenit incert pentru ultimele meciuri ale naționalei în preliminariile CM 2022, după ce s-a accidentat la echipa de club, Slavia Praga.
05.11.2021 | 11:08
Accidentare de ultima ora pentru Nicolae Stanciu A vomitat in vestiarul Slaviei Praga Ce sanse are sa joace cu Islanda si Liechtenstein
Nicolae Stanciu a devenit incert pentru ultimele meciuri ale naționalei în preliminariile CM 2022, după ce s-a accidentat la echipa de club. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT
05-11-2021
09:08

Nicolae Stanciu a vomitat înaintea meciului cu Maccabi Haifa

Vești bune pentru Mirel Rădoi. Nicolae Stanciu nu are nicio problemă gravă de sănătate și va putea juca în dubla naționalei cu Islanda și Liechtenstein. Cehii au dezvăluit motivul pentru care mijlocașul român nu a jucat în meciul cu Maccabi Haifa din Europa League, deși era anunțat ca titular.

„Cred că va fi pregătit pentru jocul de duminică. Cu două ore înaintea meciului, Stanciu a început să vomite în vestiar. I-a trecut acea stare, a primit o pastilă de la doctor și a început să se simtă mai bine.

Cu o oră și un sfert înainte de începutul partidei, a vomitat iarăși însă. Probabil este vorba despre un virus sau despre ceva din mâncare. Cred că va fi pregătit pentru jocul cu Pardubice de duminică”, a dezvăluit misterul chiar antrenorul Slaviei, Jindrich Trpisovsky.

Mijlocașul de la Slavia Praga se afla între cei 26 de jucători convocați de Mirel Rădoi pentru partidele decisive cu Islanda și Liechtenstein.

Cu fix o săptămână înaintea duelului cu nordicii de pe stadionul Steaua, Stanciu dă emoții staff-ului tehnic după ce a avut probleme înaintea unui meci din Conference League.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu, accidentare neașteptată

Nicolae Stanciu a fost anunțat titular în partida pe care Slavia Praga o joacă pe teren propriu cu Maccabi Haifa, în etapa a 4-a a Grupei E, dar o accidentare de ultimul moment l-a făcut indisponibil.

După ce l-au dat în primul ”11” pe contul de Twitter al clubului, cehii au revenit și au anunțat că ”Stanciu nu poate juca din cauza unei probleme de sănătate și va fi înlocuit de Daniel Samek în formația de start”.

ADVERTISEMENT

Este o veste cum nu se poate mai proastă pentru selecționerul Mirel Rădoi, care se află în fața unui moment extrem de important, chiar dacă nu se știe cât de gravă este accidentarea lui Stanciu. ”Tricolorii” au nevoie de două victorii în ultimele două meciuri din preliminarii pentru a termina grupa pe poziția secundă și a merge la barajul pentru calificarea la CM 2022.

Mitriță, pierdere importantă

Pentru jocurile cu Islanda și Liechtenstein, Rădoi a pierdut deja trei jucători foarte importanți. Primul care a ”clacat” a fost jucătorul lui PAOK Salonic, Alexandru Mitriță, care a suferit o ruptură musculară la adductorii piciorului drept.

ADVERTISEMENT

Dacă inițial se spera în recuperarea lui cât mai grabnică, după ce a efectuat un test de rezonanță magnetică (RMN), fotbalistul a fost informat că are o leziune musculară (ruptură) de gradul doi. Medicii au estimat că fotbalistul va reveni pe teren cel mai devreme peste patru săptămâni.

De asemenea, fundașul dreapta al lui Crotone în vârstă de 28 de ani, Vasile Mogoș, s-a accidentat în meciul câștigat cu 2-0 în fața lui Benevento și nu a mai fost chemat de selecționer la prima reprezentativă.

ADVERTISEMENT

Mihăilă, lăsat la Parma

Deși a fost trecut pe lista inițială, Valentin Mihăilă nu se numără printre jucătorii convocați pentru meciurile decisive din preliminariile CM 2022. Decizia a fost luată având în vedere atât situația medicală a mijlocașului, indisponibil o bună perioadă de timp în actuala stagiune, cât și suspendarea pentru cumul de cartonașe galbene, după cel încasat în partida cu Armenia.

Mai exact, dat fiind faptul că nu l-ar fi putut folosi decât în Liechtenstein, selecționerul a hotărât, în urma discuțiilor purtate cu staff-ul tehnic al „cruciaților”, ca jucătorul să rămână la echipa de club, pentru un program specific de recuperare și pregătire.

În ciuda tuturor acestor probleme, misiunea naționalei țării noastre este întru câtva ușurată de tensiunile din lotul Islandei care va veni la București fără câțiva jucători importanți. Una dintre vedetele echipei a refuzat convocarea pentru că e certat cu federația.

ADVERTISEMENT