Sporturi

Accidentare groaznică la Europenele de haltere! Video care te poate afecta emoțional

12.04.2019 | 16:22
Sportiva franceză Gaelle Nayo Ketchanke a suferit o accidentare groaznică la Campionatele Europene de haltere

Sportiva franceză Gaelle Nayo Ketchanke a suferit o accidentare groaznică la Campionatele Europene de haltere de la Batumi, din Georgia. Halterofila în vârstă de 30 de ani, care anul trecut a câștigat medalia de argint anul trecut la Europenele desfășurate în România, a fost protagonista unui moment tragic în timpul concursului de la categoria 76 de kilograme.

Accidentare groaznică la Europenele de haltere

Halterofila Gaelle Nayo Ketchanke a suferit o accidentare groaznică la Campionatele Europene în momentul în care încerca să ridice 110 kilograme în stilul smuls. Sportiva din Franța a reușit prima parte a exercițiului, a adus bara deasupra capului, dar în momentul în care a încercat să se ridice brațul stâng i-a cedat și haltera a lovit-o în spate în timp ce ea s-a prăbușit la podea urlând de durere.

Medicii competiției au urcat imediat pe podium și i-au acordat primul ajutor halterofilei. Gaelle Nayo Ketchanke, care mai ridicase 110 kilograme la Campionatele Europene din 2016, și-a dislocat cotul, iar brațul i-a fost rupt în două locuri. La competiția din Georgia, franțuzoaica se afla la a treia încercare să ridice aceastyă greutate, după două tentative eșuate. Accidentarea ei vine într-un moment decisiv al carierei, cu un an înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Momentul în care brațul sportivei franceze Gaelle Nayo Ketchanke s-a rupt
Momentul în care brațul sportivei franceze Gaelle Nayo Ketchanke s-a rupt

European de vis pentru România

Până în acest moment, România a cucerit 14 medalii la Campionatele Europene de haltere de la Batumi. Elena Andrieş și Loredana Toma, au devenit triple medaliate cu aur, Irina Lepșa a cucerit două medalii de argint și una de bronz, Bianca Molie a luat un argint și un bronz, iar Cosmina Pană, Marian Luca și Sorina Hulpan au cucerit câte o medalie de bronz.