Diagnostic crunt pentru Pedro. Cât va lipsi jucătorul lui Chelsea

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
25/07/2017, 10:28
Diagnostic crunt pentru Pedro. Cât va lipsi jucătorul lui Chelsea

Fanatik v-a relatat pe larg cele petrecute în meciul amical dintre Chelsea şi Arsenal, disputat în urmă cu trei zile, la Beijing. 

Victima nedoritei accidentări în urma violentei coliziuni cu portarul Ospina, spaniolul Pedro, a aflat verdictul medicilor după ce a rămas, precauţional, două zile în spitalul din Beijing, pentru investigaţii, fiind imediat transportat de pe teren, pentru că acuza dureri de cap. Diagnosticul îl scoate din circuit pentru cel puţin o lună pe bătăiosul jucător al lui Antonio Conte.

De fapt, este vorba despre un dublu diagnostic. Unul mai lejer, cel legat de o uşoară comoţie cerebrală, fără nici un fel de urmări, după cum au arătat investigaţiile RMN, dar un altul care impune această pauză forţată, plus alte incoveniente. Acesta este multiplă fractură a feţei, prognoza medicală în astfel cazuri variind între 25/40 de zile, în funcţie de gravitate şi de modul în care se produce recuperarea.

Accidentare Pedro: ciudata tradiţie a celor de la Chelsea

Şi asta nu e tot. Aşa cum se procedează în acest gen de accidentări, jucătorul va fi obligat să poarte câteva luni, după ce va reveni pe gazon, o mască de protecţie, dar la Chelsea se pare că a purta mască sau cască de protecţie, în urma accidentărilor suferite, a devenit o nedorită tradiţie, ai cărei predecesori, până la Pedro, au fost portarul Cech, Terry, Fabregas şi Fernando Torres. După cum observăm, dintre răniţi trei au aceeaşi naţionalitate, spanioli.

Antrenorul Antonio Conte este, evident, furios, pentru că Pedro reprezenta o piesă importantă în planurile sale. Conte spune că portarul lui Arsenal a procedat fără a gândi, instinctual şi că ar fi trebuit să fie răsplătit cu un cartonaş roşu pentru gestul său iresponsabil, mai ales că era vorba de un meci amical, fără nici o miză. Italianul a declarat că nu îl va grăbi pe Pedro şi va aştepta până acesta va fi complet refăcut.

Închide ×