Sporturi

O gimnastă din SUA a suferit o accidentare înfiorătoare. Și-a anunțat imediat retragerea. Video

08.04.2019 | 12:18
accidentare teribilă în gimnastică. Samatha Cerio și-a dislocat ambii genunchi și se retrage din activitate

O gimnastă din SUA a suferit o accidentare înfiorătoare și în urma gravului eveniment și-a anunțat imediat retragerea. Samantha Cerio concura pentru echipa Universității Auburn când s-a petrecut nenorocirea la executarea unui element acrobatic al unui exercițiu la sol. Sportiva a aterizat greșit și în impactul cu solul și-a rupt ambele picioare, sau, mai bine spus, i s-au dislocat genunchii.

Accidentare teribilă în gimnastică. Americanca Samatha Cerio și-a rupt ambele picioare

Urletele de durere care s-au auzit din gura Samathei au paralizat asistența din tribune și sportiva a fost dusă de urgență la spital, pentru a se interveni chirurgical. Samantha Cerio are în spate 18 ani de gimnastică, dar pasiunea și dragostea pentru acest sport au făcut-o să nu se retragă nici după ce a trecut de granița vârstei de 30 de ani, vârstă după care devine mult mai greu să poți executa și cu acuratețe dar și cu viteza optimă anumite elemente din cadrul exercițiilor, iar riscul de accidentări crește.

Această întâmplare nefericită, pentru care va trebui să suporte o lungă perioadă de refacere, a determinat-o să pună capăt aici carierei de gimnastă, deși din ceea ce a postat reiese clar că a fost o decizie forțată de situația creată și că dacă nu ar fi avut loc accidentarea nu s-ar fi gândit deloc la momentul retragerii.

accidentare teribilă în gimnastică. Momentul aterizării ratate a Samanthei
accidentare teribilă în gimnastică. Momentul aterizării ratate a Samanthei

Mesajul de adio după 18 ani de gimnastică

„A fost ultima seară ca gimnastă. După 18 ani, ridic mâinile și las pudra de talc în spate. Nu pot să fiu mai mândră decât sunt pentru persoana pe care gimnastica m-a ajutat să devin. Gimnastica m-a învățat ce înseamnă munca grea, umilința, integritatea și dăruirea. Mi-a oferit provocări la care nu m-aș fi gândit niciodată. Poate că nu s-a terminat așa cum mi-aș fi imaginat, dar nu se întâmplă mereu lucrurile cum ți-ai imaginat” – a scris Samantha.

accidentare teribilă în gimnastică

Incredibil, dar după urletele de durere Samantha s-a adresat antrenorului echipei Universității Auburn, Jeff Graba, cu rugămintea să meargă să vadă ce se întâmplă cu fetele din echipă, pentru că în acel moment echipa avea un punctaj excelent, fiind pe primul loc. Coechipierele Samanthei au promis să se bată pentru victorie special pentru ea, însă șocul trăit la accidentarea lui Cerio le-a făcut ca la final să cadă până pe locul 4.