Sporturi

Accidentarea îi amână Biancăi Andreescu debutul în noul sezon! Sportiva s-a retras de la WTA Dubai

11.02.2020 | 11:22
Accidentarea ii amana Biancai Andreescu debutul in noul sezon Sportiva sa retras de la WTA Dubai
ADVERTISEMENT

Bianca Andreescu s-a accidentat la genunchi, la sfârșitul lunii octombrie, în timpul meciului cu Karolina Pliskova din grupele Turneului Campioanelor, iar recuperarea nu este finalizată nici la peste trei luni distanță. Sportiva ce reprezintă Canada s-a retras de la turneul din Dubai, după ce nu a putut juca la începutul acestui sezon nici la Auckland și Australian Open.

Bianca Andreescu, out de la WTA Dubai

Bianca Andreescu nu a jucat niciun meci oficial în acest sezon, din cauza accidentării suferite pe 30 octombrie 2019, în primul set al meciului cu Karolina Pliskova. Sportiva a anunțat la sfârșitul anului că nu va juca la Auckland și, cu o săptămână înaintea turneului, a recunoscut că recuperarea nu este completă și nu va participa nici la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Problemele medicale au împiedicat-o pe Bianca să joace în echipa de FED Cup a Canadei, care a pierdut barajul de calificare la turneul final în fața Elveției, și acum, anunță Tennis Life, Andreescu s-a retras de la WTA Dubai, turneu Premier programat în perioada 17 – 22 februarie.

Bianca Andreescu ar fi trebuit să joace în a doua lună a anului la două competiții, la Dubai și Doha. Dacă de la turneul din Emiratele Arabe Unite și-a anunțat retragerea, sportiva cu origini românești ar putea debuta în noul sezon la Doha, competiție ce debutează pe 23 februarie.

ADVERTISEMENT

Trei trofee majore pentru Bianca Andreescu în 2019

Accidentarea Biancăi Andreescu de la Turneul Campioanelor a venit la finele celui mai bun sezon din cariera sportivei în circuitul profesionist.

Sportiva a intrat în top 100 mondial la sfârșitul lui ianuarie 2019, iar următoarele luni au produs rezultate peste așteptări.

ADVERTISEMENT

La jumătatea lui martie, Bianca Andreescu a câștigat turneul de categorie Masters Indian Wells, iar la începutul lunii august s-a impus, chiar în Canada, la Rogers Cup.

La US Open, Bianca a trecut de nume grele din circuit, precum Caroline Wozniacki, Elise Mertens și Belinda Bencic, iar în finală a profitat de retragerea Serenei Williams și a cucerit primul trofeu de Grand Slam din carieră la doar 19 ani.

ADVERTISEMENT