Sport

Accidentarea lui Christian Eriksen, sub lupa unui medic din Premier League: „Intervenția a fost rapidă și eficientă”

Gary Lewin felicită echipajul medical prezent la meciul Danemarca-Finlanda pentru modul în care au intervenit după accidentarea horror suferită de Christian Eriksen.
12.06.2021 | 23:02
Accidentarea lui Christian Eriksen sub lupa unui medic din Premier League Interventia a fost rapida si eficienta
Fostul medic al echipelor Arsenal și West Ham a analizat intervenția de la Copenhaga. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Fost medic al unor formații de top din Premier League, precum Arsenal Londra sau West Ham United, englezul a analizat intervenția de la Copenhaga și a dat verdictul: „A fost rapidă și eficientă”.

Potrivit spuselor sale, tocmai pentru a evita ca astfel de situații să ducă la tragedii, specialiștii respectă cu sfințenie așa-numitul „plan de urgență”, elaborat în funcție de arena pe care evoluează formația respectivă.

ADVERTISEMENT

Din fericire, datorită staff-ului medical, Christian Eriksen a fost transportat la spital în stare stabilă. De altfel, unul dintre fotografii prezenți la meci susține că a surprins momentul în care acesta a ridicat mâna, semn că momentul critic a fost depășit.

Un medic din Premier League dă verdictul după accidentarea lui Eriksen: „Intervenția a fost rapidă și eficientă”

În astfel de situații, medicii trebuie să urmeze ceea ce noi numim ”planul de urgență”. Fiecare echipă are un astfel de plan, care se schimbă în funcție de stadion.

ADVERTISEMENT

Medicii l-au stabilizat pe teren, acesta era primul pas și cel mai important. Poza cu el pe targă, având un tub de oxigen în gură, ne indică faptul că intervenția echipei a fost rapidă și eficientă.

Este incredibil și modul în care colegii săi au făcut un scut uman în jurul medicilor, de-a dreptul incredibil. Tot ce mai pot spune este că medicii au făcut o treabă extraordinară”, a declarat Gary Lewin, conform BBC. De-a lungul timpului, acesta a lucrat nu doar pentru echipe din Premier League, ci și pentru naționala Angliei.

ADVERTISEMENT

Mesajul emoționant al fotbalistului care a stat 78 de minute în stop cardiac

În altă ordine de idei, imediat după nefericitul incident, pe rețelele de socializare au început să curgă mesajele de încurajare pentru mijlocașul danez. Cel mai emoționant a venit din partea unui fost fotbalist care a trecut la un moment dat printr-o experiență similară.

Te rog, Doamne!”, a scris Fabrice Muamba pe contul său de Twitter. În 2012, pe când avea doar 24 de ani, acesta s-a prăbușit pe gazon, în timpul unei partide dintre Bolton – la care era legitimat – și Tottenham. De o oră și 18 minute a avut nevoie staff-ul medical pentru a face ca inima englezului cu origini congoleze să bată din nou.

ADVERTISEMENT

Suporterii lui Dinamo, mesaj emoționant pentru Erikson: „Ridică-te Christian!”

Și lumea fotbalului românesc a reacționat la vederea imaginilor cu danezul Christian Erikson prăbușit pe gazon. Cu puțin timp în urmă, suporterii Peluzei Cătălin Hîldan i-au transmis acestuia un mesaj de încurajare emoționant.

Ridică-te Christian! Noi am trecut prin așa ceva. I-am pierdut pe Căpitan și pe Patrick Ekeng și când vedem scene de felul acesta, inimile noastre se strâng.

Este momentul să înțelegem că ORICE VIAȚĂ CONTEAZĂ. Acestea sunt clipele când jucătorii să îngenuncheze pe teren și să se roage pentru unul din ei. (poate că s-a îngenuncheat prea mult la comandă și s-a pierdut sensul acestui gest).

Sunt momente în care ne dăm seama cât suntem de firavi și neputincioși. În tribune și acasă, în alb-roșu sau alb-albastru, zeci de mii de suporteri se roagă pentru viața unui fotbalist.

Christian Eriksen este în viață, iar în momentul în care a fost scos de pe teren, a ridicat capul și avea ochii deschiși. Sunt momente în care ne dăm seama că VIAȚA înseamnă mai mult decât fotbalul”, au scris fanii dinamoviști.

ADVERTISEMENT