News

Accidentul de la Petromidia. Bărbatul a murit încercând să-și salveze colega

Accidentul de la Petromidia de sâmbătă s-a soldat cu moartea unui bărbat de 55 de ani care încercase să-și ajute colega de serviciu.
14.05.2023 | 14:40
Accidentul de la Petromidia Barbatul a murit incercand sasi salveze colega
Nicolae Burnichi a murit în accidentul de Petromidia/ Foto: Facebook - Nicolae Burnichi
ADVERTISEMENT

Victima accidentului de ieri de la Petromidia este un bărbat de 55 ani, Nicolae Burnichi, acesta nemaiputând fi salvat de echipajele de intervenție. Burnichi locuia în Năvodari, iar decesul a survenit în timp ce încerca să-și ajute colega de serviciu, informează Antena 3.

În urma decesului, au apărut mai multe mesaje de condoleanțe pe rețelele de socializare. „Cu durere în suflet ne vom lua rămas bun de la unchiul meu Nicolae Burnichi. Dumnezeu să-l primească în împărăția cerurilor…”, au scris nepoții acestuia.

ADVERTISEMENT

Tragedia a survenit după ce Nicolae Burnichi împreună cu o colegă au căzut într-un bazin cu azot din incinta rafinăriei. Potrivit primelor informații, bărbatul ar fi scăpat un sac în bazin, iar femeia a intrat să-l recupereze. Cum acesteia i s-a făcut rău, Burnichi a coborât să o ajute.

La data de 13 mai a.c., în jurul orei 17.15, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Năvodari au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o rafinărie din oraşul Năvodari, s-ar fi produs un accident de muncă. Din primele informaţii rezultă că doi angajaţi ar fi căzut într-un rezervor de azot”, a informat inițial IPJ Constanţa.

ADVERTISEMENT

Anchetă internă la Petromidia Năvodari

ISU Constanța a trimis mai multe echipaje de pompieri și de ambulanță, însă ambele persoane au fost scoase inconștiente din bazin. Medicii au început manevrele de resuscitare, însă pentru Nicolae Burnichi era prea târziu. Colega sa a intrat la un moment dat în stop cardiorespirator, însă manevrele de resuscitare au avut succes și a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență din Constanța.

În cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma Petromidia Năvodari, în cadrul unității de petrochimie (instalația de polipropilenă – PP). Doi angajați ai Rompetrol Rafinare au fost afectați, în cadrul unei manevre uzuale de lucru – prepararea stabilizatorului pentru producția de granule de polimeri (…)

ADVERTISEMENT

Suntem alături de familiile colegilor noștri și îi asigurăm de întregul suport al Rompetrol Rafinare. Compania a demarat o investigație internă și colaborează strâns cu toate autoritățile competente, pentru determinarea cauzelor incidentului”, a precizat compania Rompetrol – KMG International, într-un comunicat de presă.

Acesta este a treilea accident grav de muncă ce are loc la rafinăria Petromidia în ultimii zece ani. Pe 22 august 2016, a avut loc o explozie în urma căreia doi angajați ai companiei Rominserv și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți. Victimele reparau o conductă care aparținea Rompetrol Rafinare și care transporta distilat de vid, produs prin încălzirea țițeiului la o temperatură cuprinsă între 360 și 380 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, pe 2 iulie 2021, un alt accident a fost provocat de o conductă fisurată care a provocat o explozie urmată de un incendiu. Tragedia s-a soldat cu moartea a doi angajați, în timp ce alți patru au fost grav răniți, iar doi dintre ei au fost transportați în Germania pentru îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT
Tags: