Sporturi

Cursă NEBUNĂ la Hungaroring! Vettel cîştigă şi îi dedică succesul lui Bianchi: “E victoria ta. Ştiu că într-o zi trebuia să fii pilot Ferrari!”

UPDATE 26 iulie, ora 16:49 / Cursă nebună la Hungaroring. Sebastian Vettel a cîştigat cursa din Ungaria după una dintre cele mai frumoase întreceri din acest sezon. Piloţii Ferrari au pornit ca...
26.07.2015 | 17:05
Cursa NEBUNA la Hungaroring Vettel cistiga si ii dedica succesul lui Bianchi E victoria ta Stiu ca intro zi trebuia sa fii pilot Ferrari

UPDATE 26 iulie, ora 16:49 / Cursă nebună la Hungaroring. Sebastian Vettel a cîştigat cursa din Ungaria după una dintre cele mai frumoase întreceri din acest sezon. Piloţii Ferrari au pornit ca din puşcă şi i-au întrecut la start pe favoriţii Hamilton şi Rosberg. Pentru Lewis, totul a mers incredibil de prost încă din start, cînd a ieşit în decor şi a coborît pînă pe locul 10.

Un alt moment tensionat a venit după accidentul lui Hulkenberg, cînd a intrat safety-car-ul şi Vettel, Raikkonen, Rosberg şi Hamilton erau din nou într-o secundă. Ricciardo a fost însă factorul perturbator în final de cursă. Australianul l-a depăşit pe Hamilton într-un mod spectaculos şi a încercat o depăşire riscantă la Rosberg în final de cursă.

Din păcate pentru el, a fost o manevră hazardată şi a intrat în coliziune cu monopostul lui Rosberg, provocîndu-i o pană germanului care l-a coborît pînă pe 8. Ricciardo a trebuit să intre şi el la boxe şi a încheiat cursa pe locul 3, deşi a intrat la boxe.

Vettel a încheiat pe primul loc după o cursă perfectă, podiumul fiind completat de Kviat şi Ricciardo. Hamilton a terminat abia pe 6, iar Rosberg, pe 8. Germanul i-a dedicat victoria lui Bianchi: “Jules, acest succes e pentru tine, e al tău. Vei fi mereu alături de noi. Ştiu că într-o bună zi trebuia să fii pilot Ferrari. Mulţumesc Jules Bianchi” 

Formula 1 va lua o vacanţă acum. Următoarea cursă va avea loc pe 23 august la Spa Francochamps.

Clasament cursă: 

dkdkd

 

***********************************************

UPDATE, ora 16:20 / Lewis Hamilton a obţinut cel mai bun timp în calificări şi va pleca din pole-position la Marele Premiu al Ungariei, la Hungaroring. 1:22,020 a fost timpul scos de pilotul britanic, care a reuşit să-l învingă pe colegul său, Nico Rosberg cu mai bine de jumătate de secundă, 0,575. De pe poziţia a doua a grilei vor porni Sebastian Vettel şi Daniel Ricciardo.

Cursa de pe circuitul maghiar se va disputa mîine, de la ora 15:00.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

În acest weekend are loc cursa de Formula 1 de la Hungaroring. E un final de săptămînă negru, sărbătoarea evenimentului fiind umbrită de decesul lui Jules Bianchi survenit vinerea trecută. Piloţii nu şi-au revenit încă din şocul dispariţiei francezului, care a fost înmormîntat marţi la Nisa. 

Atmosfera veselă specifică primei zile dintr-un Grand Prix a fost înlocuită cu o atmosferă de doliu în care piloţii nu au mai glumit, ci au părut extrem de afectaţi de cele întîmplate. Cei mai distruşi de dispariţia lui Jules Bianchi au părut însă piloţii tineri, care au declarat că nu se gîndeau că, în Formula 1, cineva poate muri şi au realizat asta, abia cînd au văzut sicriul lui Jules.

După 21 de ani

Decesul lui Jules Bianchi a fost primul din Formula 1 după o pauză de 21 de ani. Tehnologiile de înaltă clasă şi metodele de siguranţă draconice impuse de FIA şi-au arătat utilitatea. Ultimul pilot care a murit pe circuit a fost Ayrton Senna, care a decedat pe 1 mai 1994 pe circuitul de la Imola.

STEAUA. Ultimul hop spre grupele Ligii. Doar Dinamo Zagreb sperie

De atunci şi pînă în octombrie anul trecut, Formula 1 şi-a construit un renume de competiţie sigură, al cărei principal obiectiv e protejarea pilotului. Însă, pe 5 octombrie 2014 la Suzuka, pe o ploaie torenţială, Jules Bianchi a ratat un viraj şi a intrat sub un escavator, care se afla la marginea circuitului pentru a scoate un alt monopost din stîlpi.

VEZI VIDEO:

“Nu credeam că pot muri în Formula 1 pînă i-am văzut sicriul lui Jules”

Înainte de antrenamentele de la Hungaroring, atmosfera în sala de conferinţe era încărcată. Piloţii aveau privirile pierdute, încă afectaţi de ceremonia de marţi. Fernando Alonso a fost unul dintre cei mai afectaţi, mai ales că l-a cunoscut bine pe Jules din perioada Ferrari:

CM 2018. Azi începe drumul spre Rusia! Iordănescu şi-a ales grupa. Totul despre tragerea la sorţi

“În 15 ani e prima pierdere la care asist în Formula 1. Va rămîne mereu în inima mea. Era un pilot puternic şi avea scaunul de pilot de la Ferrari rezervat. O să îmi aduc aminte de momentele de la Ferrari cînd jucam fotbal împreună şi mergeam cu bicicletele”, a declarat Alonso.

Cel mai afectat a părut însă tînărul pilot al lui Torro Rosso, Fernando Sainz care a făcut o declaraţie de un puternic impact: “Noi, piloţii nu ne gîndim că putem muri. Eu nu credeam că pot muri în Formula 1 pînă am văzut sicriul lui Jules”, a declarat Sainz.

Ieri, accident teribil la Hungaroring 

Şi antrenamentele de la Hungaroring au fost tensionate. Sergio Perez de la Force India s-a răsturnat în timpul antrenamentelor cu monopostul. După cîteva momente în care toată lumea aştepta un semn de la pilot, acesta a confirmat că se simte bine şi că nu a păţit nimic.

VEZI VIDEO CU ACCIDENTUL AICI 

Sesiunea a fost anulată. Sîmbătă de la ora 15:00 vor avea loc antrenamentele iar duminică de la aceeaşi oră se va desfăşura cursa. Lewis Hamilton a dominat pînă acum sesiunile de antrenament.

Tags: