Sport

Accidentul lui Christian Eriksen nu rămâne fără urmări. Decizie de ultimă oră în Premier League

Îngroziți de scenele petrecute la Campionatul European, oficialii Premier League anunță măsuri de ultimă oră. Acestea vizează peste 2.000 de baze sportive din Anglia.
26.06.2021 | 16:48
Accidentul lui Christian Eriksen nu ramane fara urmari Decizie de ultima ora in Premier League
ADVERTISEMENT

Accidentul grav suferit de Christian Eriksen în timpul meciului de debut al Danemarcei la Euro 2020 nu rămâne fără urmări. Pentru a fi siguri că nu vor mai exista asemenea momente pe terenul de fotbal, oficialii au luat o decizie de ultimă oră.

Concret, până la startul noului sezon competițional, peste 2.000 de defibrilatoare automate vor fi puse, prin intermediul Federației Engleze, la dispoziția bazelor de pregătire ale tuturor cluburilor din Premier League.

ADVERTISEMENT

Din păcate, un accident cardiac poate avea loc în orice clipă, oriunde. Sperăm să facem diferența în salvarea multor vieți”, se arată într-un comunicat dat publicității cu puțin timp în urmă.

Decizie de ultimă oră în Premier League. După accidentul lui Christian Eriksen, toate bazele sportive vor fi dotate cu defibrilatoare

Evenimente precum cel în care Christian Eriksen a fost implicat aduc în prim plan necesitatea punerii la dispoziție a defibrilatoarelor la scară largă în facilitățile fotbalistice existente. Prin gestul nostru, sperăm să prevenim posibilele tragedii, mai ales că oricând un jucător poate să treacă printr-un stop cardio respirator.

ADVERTISEMENT

Sănătatea tuturor celor implicați în fotbal este prioritatea noastră, iar acest fond nu va dota bazele sportive doar cu defibrilatoare, dar va iniția și cursuri prin care oamenii vor învăța cum să le folosească.

Din păcate, un accident cardiac poate avea loc în orice clipă, oriunde. Sperăm să facem diferența în salvarea multor vieți” au anunțat oficialii Premier League.

ADVERTISEMENT

Eroul din Danemarca, marcat de accidentul lui Christian Eriksen: „Nu o să uit niciodată ziua aceea”

Chiar dacă bunul său prieten și coleg se află acum în afara oricărui pericol, Simon Kjaer, omul care i-a salvat viața, eliberându-i căile respiratorii și așezându-l într-o poziție corespunzătoare, astfel încât să nu-și înghită limba, a rămas marcat pentru totdeauna de acele scene cutremurătoare.

Nu o să uit niciodată ziua aceea. Acum Christian e bine, este cu familia, noi toți am reacționat ca o echipă, fiecare cum este potrivit în funcție de persoana sa. Sunt mândru de cum ne-am descurcat.

ADVERTISEMENT

Îmi place să-i ajut pe ceilalți, să fiu disponibil. Ca echipă am discutat mult între noi, ne-am concentrat pe lucrurile mici și pe ce s-a întâmplat săptămâna trecută”, a declarat căpitanul Danemarcei.

Eriksen ar putea pleca din Italia: „Protocolul e rigid, dar nu vom cere schimbarea lui”

În altă ordine de idei, accidentarea suferită în timpul meciului pierdut de echipa sa în fața Finlandei, scor 0-1, ar putea pune punct aventurii lui Christian Eriksen în Serie A. Lucio Mos, președintele societății de cardiologie din sportul italian, atrage atenția că regulamentele sunt extrem de dure în asemenea situații.

Cum e posibil ca un fotbalist supus numeroaselor testări medicale să fie lovit de un atac de cord? Sunt aspecte care pot scăpa chiar şi celor mai precise verificări medicale, chiar dacă acestea sunt făcute des. Un astfel de eveniment poate apărea între testări.

Legea italiană în acest domeniu e cea mai severă din lume, de aceea decesele în timpul activităţii sportive sunt mai puţine aici decât în alte ţări. Cazul lui Eriksen? A fost defibrilat, deci trebuie să înţelegem ce a cauzat stopul cardiac.

 Cu legislaţia actuală, o să-i fie dificil să revină pe stadioanele din Serie A. Protocolul e rigid, dar nu vom cere schimbarea lui. Celelalte ţări europene ar trebui să le schimbe pe ale lor”, susține specialistul.

ADVERTISEMENT