News

Accuweather, prognoză meteo înfricoșătoare pentru România! Vara s-a schimbat! Cum va fi vremea

03.06.2019 | 08:33
Accuweather prognoza meteo infricosatoare pentru Romania Vara sa schimbat Cum va fi vremea
Vara aceasta, România va fi lovită de furtuni, grindină și vânt puternic Sursa foto: accuweather.com

În cursul acestei veri vom avea parte de fenomene extreme în cea mai mare parte a Europei. Vara anului 2019 va semăna izbitor cu vara anului 2018. Locuitorii din vestul și sudul Europei vor avea parte de zile caniculare și secetă severă, în timp ce România se va situa la polul opus, adică va avea parte de multe furtuni violente.

Vara aceasta canicula de nesuportat pune stăpânire pe Europa

Luna iunie începe cu caniculă mare, care va potopi Peninsula Iberică și Europa Centrală. Portugalia, Belgia, Olanda sau Germani au trecut vara trecută prin perioade caniculare care au atins temperaturi record. Se pare că vara aceasta se repetă istoria doar că perioadele de caniculă vor fi de… și mai lungă durată! În țări precum Franța, Belgia, Olanda, Ungaria, Slovacia și Polonia temperaturile vor urca în termometre până la 40 de grade Celsius.

„Temperaturile pot ajunge la 40 de grade Celsius în părți din sudul și estul Franței, din iulie până la începutul lui august”, potrivit meteorologului Accuweather Tyler Roys, citat de digi24.ro.

În unele țări se așteaptă temperaturi ridicate care ar putea depăși chiar 43 de grade Celsius, cum ar fi Portugalia și Spania. Tot în aceste țări, nopțile vor fi neobișnuit de calde, la fel ca și în alte țări din această parte a continentului. Totodată, meteorologii spun că, spre sfârșitul verii sunt șanse mari să se producă incendii de vegetație în vestul și centrul Europei.

Anul acesta, luna iunie aduce vreme severă
Furtunile severe vor pune stăpânire vara aceasta pe țara noastră. Sursa foto: pixabay.com

Sunt așteptate fenomene extreme și furtuni violente în partea de sud- est a Europei

În partea de est a continentului european situația stă cu totul altfel. În Grecia, Serbia, Bulgaria și România sunt așteptate vara aceasta furtuni violente, vânturi puternice, inundații și grindină. Meteorologul Accuweather spune că, furtunile vor fi severe în special după prânz și după lăsarea nopții. Seceta va pune stăpânire pe Marea Britanie, Țările de Jos și nordul Franței.

„Aceste furtuni vor aduce fulgere, inundații de la ploile torențiale și vânturi puternice și grindină. Cele mai puternice furtuni vor fi capabile să producă tornade”, adaugă meteorologul Accuweather.