Life

Aceasta e destinația culinară a anului 2023! Orașul este foarte popular în rândul românilor

S-a ales destinația culinară a anului 2023. Este vorba despre un oraș faimos, unde vin foarte mulți turiști, printre care și români.
08.02.2023 | 08:25
Aceasta e destinatia culinara a anului 2023 Orasul este foarte popular in randul romanilor
Destinația a fost votată de către turiști. Sursa foto: The Rooftop Guide
ADVERTISEMENT

Dacă te pregătești de vacanță și vrei să te delectezi cu o mâncare bună, trebuie să știi care este destinația culinară a anului 2023. A fost aleasă de către turiștii care au fost aici.

Care este destinația culinară a anului 2023

Roma, capitala Italiei, a fost votată de către vizitatorii ei, drept locul culinar al anului 2023. Preferințele au fost exprimate pe portatul Tripadvisor.

ADVERTISEMENT

Cei care au pășit până acum în Roma s-au arătat încântați de mâncarea gustată: paste, pizza sau înghețată cremoasă. În renumitul oraș din peninsulă sunt nelipsiți românii, care optează adesea pentru city-breakuri, fiind la doar o oră și jumătate distanță față de țară.

Printre destinațiile culinare ale 2023 numite de către turiști se mai află și Vietnamul, zonă asiatică destul de controversată pentru preparatele sale. Capitala Hanoi a fost, iată, considerată un loc unde se poate mânca bine.

ADVERTISEMENT

În top, după Roma, clasamentul este următorul: Grecia-Creta, Hanoi-Vietnam, Florența-Italia, Paris-Franța, Barcelona-Spania, Lisabona-Portugalia, Napoli-Italia, New Orleans-SUA, Kingstone-Jamaica.

Locuri din România unde se mănâncă bine

De-a lungul timpului, nu puțini au fost turiștii care au venit la noi în țară și s-au arătat fascinați de gustul bun al preparatelor tradiționale. În 2022, o companie de asigurări din Regatul Unit, CIA Landlords, a realizat un clasament cu 10 locații din Europa, unde se găsește mâncare bună.

ADVERTISEMENT

În acest top se situează Galațiul, pe locul 6, oraș compus din 57 de restaurante, la un număr de 304.000 locuitori. După el, au mai fost numite: Timișoara, Cluj-Napoca, București, Craiova, Iași și Constanța.

Totodată, în 2022, un top al celor mai bune 50 de gastronomii din lume, întocmit de TasteAtlas, cuprinde România pe locul 4, transmite profit.ro

ADVERTISEMENT

”Utilizatorii online din întreaga lume ai TasteAtlas i-au adus României un loc de cinste în topul gastronomiei mondiale! Produsele noastre tradiționale au fost intens apreciate, motiv pentru care ne-am clasat pe locul patru.

Topul ne dovedește încă o dată că aceste arome, atât de cunoscute pentru noi, reprezintă adevărate experiențe gastronomice pentru străini!”, a transmis Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

ADVERTISEMENT
Tags: