Life

Aceasta e poziția perfectă pentru somn dacă ai probleme cu spatele. Detaliu pe care multe persoane îl trec cu vederea

Aceasta este poziția perfectă pentru somn dacă suferi de probleme de spate. Nu ignora acest detaliu pe care mulți îl trec cu vederea.
28.06.2024 | 19:39
Aceasta e pozitia perfecta pentru somn daca ai probleme cu spatele Detaliu pe care multe persoane il trec cu vederea
Poziția perfectă pentru somn dacă ai probleme cu spatele. Foto: canva
ADVERTISEMENT

Care este poziția perfectă de somn, conform specialiștilor? Alegerea corectă a poziției de somn poate avea un impact semnificativ asupra sănătății coloanei vertebrale și a calității somnului. Nu ignora acest detaliu pe care mulți îl trec cu vederea.

Aceasta e poziția perfectă pentru somn dacă ai probleme cu spatele

Te-ai gândit vreodată care este poziția perfectă pentru somn, mai ales atunci când ai dureri de spate? Poate părea un aspect minor, dar alegerea corectă a poziției de dormit va avea un impact semnificativ asupra stării tale de sănătate pe termen lung. Ce sfaturi oferă specialiștii?

ADVERTISEMENT

La un moment dat, aproximativ 60% din populație va experimenta dureri lombare, spune Dr. Yuen, specialist în medicina somnului, potrivit exquis.ro. Prin urmare, mulți nu reușesc să doarmă bine noaptea din cauza disconfortului. De aceea, este nevoie să adopte o poziție care ameliorează durerile de spate.

Pe lângă durerea lombară cronică, numeroase persoane se confruntă și cu durerea axială, care apare din cauza întinderilor musculare sau a luxațiilor ligamentelor. Un alt tip este durerea radiculară, care apare atunci când un nerv al coloanei vertebrale este comprimat sau inflamat.

ADVERTISEMENT

Dar care este poziția perfectă de somn care ameliorează durerea și te ajută să te trezești dimineața cu o stare de bine? În continuare, specialiștii îți împărtășesc sfaturile lor.

Cum trebuie să dormi pentru a stabiliza coloana vertebrală

Cea mai bună poziție de dormit pentru durerile lombare este cea în care stai culcat pe spate, cu genunchii îndoiți și sprijinit cu perne. Dr. Yuen spune că această funcționează cel mai bine pentru a stabiliza coloana vertebrală.

ADVERTISEMENT

Dr. Adogwa, neurochirurg din Cincinnati, recomandă și el același lucru. „Dormitul pe spate cu o pernă sub genunchi ajută la menținerea curburii naturale a coloanei vertebrale, reducând tensiunea asupra părții inferioare a spatelui”

De asemenea, o altă poziție care ajută foarte mult atunci cânt te confrunți cu dureri de spate este: „Dormitul pe o parte cu o pernă între genunchi menține șoldurile, pelvisul și coloana vertebrală într-o aliniere mai bună, minimizând tensiunea asupra regiunii lombare”, a mai spus acesta.

ADVERTISEMENT

La polul opus se află somnul pe burtă, care este total nepotrivit pentru cei care au dureri de spate. Acest mod de a dormi îți poate suprasolicită coloana vertebrală. În acest caz, Dr. Adogwa recomandă să pui o pernă sub abdomen pentru a preveni răsucirea excesivă.

Un lucru foarte interesant de știut este că lipsa somnului intensifică toate tipurile de durere de spate. Studiile au demonstrat că „oricine este privat de somn resimte durerea mai acut a doua zi”, potrivit Dr. Yuen.

Prin urmare, este important să te odihnești corespunzător în timpul nopții, pentru a permite organismului să se vindece și să se repare. Un somn profund și de calitate va ameliora acele dureri de spate care nu îți dau pace.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline...
Scandal înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. Umbrele lui Putin, puteri depline în conducerea CIO
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note...
Stephanie Antonia a luat 9,98 la Bac, dar a făcut contestație. Ce note a primit după recorectare: "O mare surpriză"
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
TAMPOANELE pentru FEMEI conțin PLUMB, arsenic și substanțe CHIMICE potențial TOXICE
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Vin vremuri grele pentru aceste zodii. Vor trece prin mari încercări
Vin vremuri grele pentru aceste zodii. Vor trece prin mari încercări
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film...
Plaja unică și spectaculoasă din Grecia de care puțini români știu. Un film de top și doi actori legendari au pus acest loc pe harta atracțiilor de neratat