Life

Aceasta este autostrada insectelor. Minunea naturii care i-a uimit până și pe cercetători

Cercetătorii au descoperit autostrada insectelor. Unde se află și ce se întâmplă aici? Fenomenul a fost numit o adevărată minune a naturii.
24.06.2024 | 08:49
Aceasta este autostrada insectelor Minunea naturii care ia uimit pana si pe cercetatori
Aceasta este autostrada insectelor. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iată că autostrada insectelor există într-adevăr și e o minune a naturii. Cercetătorii au descoperit-o recent și au rămas uimiți de ceea ce au putut să vadă în acest loc. Se întâmplă chiar în Europa.

Aceasta este autostrada insectelor

Pe glob există o mulțime de locuri spectaculoase. De asemenea, avem fenomene unice care uimesc atât populația, cât și cercetătorii. De această dată însă, vorbim despre o adevărată minune naturală.

ADVERTISEMENT

Unde se află autostrada insectelor? Cercetătorii au descoperit-o la granița dintre Franța și Spania. Iar conform celor de la Sky News, analizând-o atent, aceștia au ajuns la concluzia că ar fi vorba despre „una dintre marile minuni ale naturii”.

Ce se întâmplă mai exact în acest loc? În fiecare toamnă, milioane de insecte ajung să folosească culoarul de 30 de metri lățime. Analizând cele întâmplate aici, cercetătorii au ajuns să numere nu mai puțin de 17 milioane de muște, viespi, fluturi și libelule.

ADVERTISEMENT

”Una dintre marile minuni ale naturii”

Trebuie menționat faptul că această măsurătoare a fost realizată cu o serie de camere video performante. Și de asemenea, cercetătorii au mai aflat și că în jur de 90% dintre insecte au polen.

Asta înseamnă că ele contribuie la extinderea fondului genetic al plantelor. Iar în urma imaginilor atent urmărite, s-a aflat și că insectele merg spre sud. Mai exact, acestea vin din nord vara, iar în timpul toamnei dar și iarna merg spre sudul Europei.

ADVERTISEMENT

Este benefică autostrada insectelor? Cercetătorii spun că acest trafic aerian este unul esențial pentru ecologie. Tocmai din acest motiv, tot ceea ce se întâmplă acolo este cu adevărat o minune a naturii.

„A vedea atât de multe insecte mișcându-se în mod intenționat în aceeași direcție în același timp este cu adevărat una dintre marile minuni ale naturii”, a declarat Dr. Karl Wooton, de la Centrul pentru Ecologie și Conservare din Exeter, care a condus cercetarea, potrivit Sky News.

ADVERTISEMENT

Subliniem faptul că cercetătorii au aflat că în zona respectivă trece un culoar de insecte. Astfel, au fost montate o serie de camere, iar situația din zonă a fost monitorizată o bună perioadă de timp.

ADVERTISEMENT
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a...
Deși tatăl ei are o avere de 2,1 miliarde de dolari, Ioana s-a angajat ca agent imobiliar. A fost dată de gol de mama sa, care a postat o fotografie
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic...
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă....
Marina Gavril voia să îşi cumpere un pistol, înainte de a fi ucisă. Prin ce incident grav trecuse la începutul anului
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o...
Gigi Becali, accident rutier în Pipera, chiar în faţa bisericii pe care o construieşte din banii săi
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au...
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”