Se pare că cea mai folosită rețetă de ciorbă din România nu e adorată doar de români, ci și de străini. De altfel toți cei care ajung în țara noastră vor să o savureze măcar odată pentru a se bucura de gustul autentic.
România are o gastronomie cât se poate de bogată. Iar unele dintre preparatele noastre sunt celebre chiar și peste hotare. Exemplu sunt chiar faimoșii mici. Gustul lor nu poate fi comparat cu nimic altceva.
Avem de asemenea și numeroase supe, ciorbe, dar și feluri principale tradiționale precum sărmăluțele. De asemenea, cozonacul este un desert care nu de puține ori i-a uimit pe turiștii străini cu aroma sa.
Revenind însă la supe și ciorbe, care este cea mai folosită rețetă de ciorbă din România? Se pare că ciorba de burtă este gătită în toate zonele geografice și chiar mai des decât supa de găluște, ori ciorba rădăuțeană, sau cea de văcuță.
Într-adevăr, ciorba de burtă are un gust care nu se poate compara cu nimic altceva. Iar deși modul de preparare poate fi diferit de la o zonă la alta, ingredientele esențiale nu sunt niciodată trecute cu vederea.
Ciorba de burtă este într-adevăr un preparat savuros, dar și bogat. Astfel, s-ar putea să nu te saturi după o singură porție. În ceea ce privește ingredientele necesare, pentru a prepara cea mai folosită rețetă de ciorbă din România vei avea nevoie de:
Modul de preparare nu e deloc dificil, mai ales dacă alegi burta prefiartă. Astfel, dă burta în clocot până devine ușor de mestecat, ia apoi strecoară supa obținută. Adaugă legumele la fiert ulterior. Morcovul poate fi dat prin răzătoare, iar la fel și ceapa și păstârnacul.
Cât despre burtă, aceasta trebuie tăiată în fâșii subțiri. Burta va fi adăugată când legumele sunt aproape fierte, deci va mai sta câteva minute. Între timp, într-un bol se adaugă gălbenușuri de la patru ouă, alături de 500 de grame de smântână.
Se amestecă bine, iar mai apoi, odată ce focul e oprit de aragaz, se pune niște zeamă fierbinte în bolul cu ou și smântână. Practic în acest mod amestecul ajunge la aceeași temperatură cu ciorba din oală, deci aceasta nu se va tăia.
În momentul în care vei obține zeamă și în bol, aceasta se toarnă deodată pe aragaz. După cum observi, cea mai folosită rețetă de ciorbă din România nu e deloc una complicată. La final se adaugă oțet după gust, alături de usturoiul pisat.
De asemenea, se mai presară și pătrunjel tocat deasupra. Ciorba trebuie lăsată la odihnit cu un capac timp de 10 minute. De abia apoi poate fi savurată, pentru că aromele au suficient timp să se contopească.