Care este cea mai gustoasă roșie românească și cum arată? Deși la prima vedere poate părea că roșiile sunt similare, diferența o face soiul. Există roșii mult mai gustoase și care au și un aspect mai plăcut.
România este o țară bogată din mai multe puncte de vedere. La noi se cultivă o mulțime de fructe și de legume, astfel că oricine își dorește să trăiască sănătos o poate face. Fie că alegi să cultivi roșii, ceapă, cartofi, sau ardei, gustul este unul autentic.
Și totuși care este cea mai gustoasă roșie românească? Au fost testate 40 de soiuri de roșii produse în serele Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL). Doar una singură s-a făcut însă remarcată.
Cercetătorul Elena Bărcanu spune că cea mai gustoasă roșie românească este în primul rând frumoasă. Totodată, este suculentă, iar gustul și aroma sa nu pot fi comparate cu altele. Este vorba despre soiul Andrada.
„Primele note arată că sunt apreciate tomatele noastre. Soiul Andrada a trecut atât testul de frumusețe dar și suculență, gustul și aroma.”, a dezvăluit Elena Bărcanu, cercetător.
Ce are așa de special soiul Andrada? Vorbim despre un soi care produce tomate mari. Culoarea lor este un roșu aprins, iar forma este una precum o inimă. Toți cei care au degustat această roșie au fost impresionați.
Cea mai gustoasă roșie românească a reușit astfel să primească cele mai mari note. Vizate au fost șase aspecte în această competiție și anume culoarea, gustul, aroma, suculența, dar și fermitatea și mărimea legumei.
Ce mai trebuie să știm despre acest soi? Că poate fi cultivat atât în spații protejate cât și pe câmp. Totodată, producția se ridică undeva la 4 kilograme pe fiecare plantă. Soiul este unul semitimpuriu cu creștere nedeterminată.
Având în vedere faptul că e din ce în ce mai apreciat, soiul Andrada ar urma să fie produs de anul viitor în cantități și mai mari. Astfel, tot mai mult persoane se vor putea bucura de această legumă.
Menționăm că în județul Buzău se găsesc cele mai multe soiuri de tomate. De altfel zona a devenit și mai cunoscută în contextul în care tot aici a apărut și celebra ceapă de Buzău, dar și multe alte sortimente de vinete ori ardei.