Life

Aceasta este cea mai scumpă pâine din lume. Una singură costă în jur de 1500 de euro

Cea mai scumpă pâine în lume costă aproximativ 1500 de euro. Unde se găsește și ce o face să valoreze atât de mulți bani?
18.03.2023 | 15:42
Aceasta este cea mai scumpa paine din lume Una singura costa in jur de 1500 de euro
Cea mai scumpă pâine din lume se găsește în Spania. Foto: Colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Spania se poate lăuda acum cu cea mai scumpă pâine din lume. O singură bucată costă în jur de 2000 de dolari americani, aproximativ 1500 de euro. Cei care și-o permit sunt clienții bogați din Orientul Mijlociu, Rusia și China.

Ce conține cea mai scumpă pâine din lume? O singura bucată costă aproape 1500 de euro

În timp ce românii sunt speriați de prețurile tot mai mari la acest produs, cea mai scumpă pâine din lume se găsește în Spania. Prețul plătit pentru una singură este de 2000 de dolari americani, adică 1480 de euro.

ADVERTISEMENT

Pâinea cu pricina nu este degeaba atât de scumpă. Printre ingredientele prețiosului produs de panificație se numără aurul și argintul. Bineînțeles, oamenii de rând nu-și permit să de atât de mulți bani pe o pâine.

Clienții fascinați sunt cei bogați, din țările Orientului Mijlociu, Rusia și China. Cea mai scumpă pâine din lume se vinde la magazinul numit Pan Pina. Brutăria este situată în satul Algatocin- în care trăiesc doar 700 de locuitori, din provincia sudică Malaga.

ADVERTISEMENT

Cine a creat această pâine deosebită

Creatorul cele mai scumpe pâini din lume este Juan Manuel Moreno, în vârstă de 46 de ani. El a lucrat în brutărie, alături de o echipă de 10 persoane în ultimii 10 ani. Magazinul a fost deschis de bunicii soției sale încă din 1940, iar în momentul în care risca să ajungă la faliment, s-a oferit să preia conducerea.

Ideea de a crea pâinea deosebită i-a venit atunci când a aflat că cea mai scumpă cafea se vinde în Marbella. A început să lucreze la rețetă din 2016, folosind aur comestibil și grâu decojit. Inițial, o pâine costa 117 euro și a vândut 150 în primul an.

ADVERTISEMENT

„Am folosit aur comestibil, care este sănătos și benefic atunci când este folosit în proporții potrivite. De fapt, se spune că aurul a fost consumat încă din vechile dinastii chineze, iar în zilele noastre este folosit în medicina chineză, la fel ca argintul, deci este și sănătos”, a spus creatorul celei mai scumpe pâini din lume conform madridmetropolitan.com.

Pe parcursul anilor, Moreno a perfecționat rețeta iar acum susține că a creat cea mai scumpă pâine din lume folosind aur și argint, cu un mic secret. Metalele prețioase sunt în trei forme praf, fulgi și aluat. Produsul are aspect 3D și chiar și model făcut cu malț.

ADVERTISEMENT

Doar ingrediente costă între 900 și 1100 de euro

O pâine cântărește doar 400 de grame. Totuși, Moreno a dezvăluit că pentru a o crea sunt necesare ingrediente care costă între 900 și 1100 de euro. Totuși, brutarul susține că nu a făcut rețeta cu scopul de a o transforma într-o afacere, ci pentru a atrage atenția asupra magazinului.

Pentru a face cea mai scumpă pâine din lume, este nevoie de 18 ore de lucru. Aluatul este trecut prin trei etape de fermentare de câte 30 de minute. Ingredientele prețioase sunt păstrate într-un seif special, iar Moreno le cere clienților care o vor să o comande cu în avans cu aproximativ 2 zile.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion