Life

Aceasta este cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc. E adorată de turiști, prețurile sunt accesibile, iar plajele unele generoase

Care este cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc. Mulți români au fost aici, măcar o dată în viață, fără să îi cunoască istoria.
10.06.2024 | 21:59
Aceasta este cea mai veche statiune de pe litoralul romanesc E adorata de turisti preturile sunt accesibile iar plajele unele generoase
Care este cea mai veche stațiune de pe litoralul românesc. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Litoralul românesc este deja pregătit pentru turiști. Cine nu și-a făcut deja planurile pentru vacanță, poate să opteze pentru cea mai veche stațiune de la Marea Neagră. Distracția va fi garantată și, în plus, prețurile nu sunt deloc unele mari.

Care este cea mai veche stațiune de la Marea Neagră

Românii au început să își îndrepte atenția din ce în ce mai mult către stațiunile de la malul Mării Negre. În funcție de buget, există variante pentru toate buzunarele. Însă, dintre toate stațiunile, una singură este cea mai veche de pe litoralul românesc.

ADVERTISEMENT

Mulți români și-au petrecut vacanțele în Eforie Sud, fără să știe că aceasta este, de fapt, o pagină de istorie pentru turismul românesc. Eforie Sud este cea mai veche stațiune de la Marea Neagră, iar de-a lungul timpului, a trecut prin multe etape de transformare.

Prima atestare a stațiunii Eforie Sud este din anul 1899, atunci când Ioan Movilă, un boier din zona Moldovei a ridicat hotelul care îi purta numele. Inițial, numele stațiunii a fost Băile Techirghiol – Movilă, apoi a trecut prin mai multe denumiri. Însă, indiferent de varianta finală, toate aveau numele boierului fondator.

ADVERTISEMENT

Ioan Movilă a descoperit proprietățile terapeutice ale nămolului de aici. În 1903 – 1906 acesta a ridicat peste 50 de vile și hoteluri, menite să îi găzduiască pe turiștii de la acea vreme. Până în anul 1938, după o scurtă perioadă de stagnare, în Eforie Sud au apărut peste 500 de vile.

Eforie Sud continuă să fie un magnet pentru turiștii care căută liniștea de la malul mării

Stațiunea a devenit imediat populară în rândul turiștilor. Până în 1938, aici au ajuns aproximativ 20.000 de vizitatori. De-a lungul timpului, numele său a fost mereu schimbat, de la Carmen Sylva, până la Vasile Roaită. Într-un final, în anul 1962, stațiunea a primit numele de Eforie Sud.

ADVERTISEMENT

În prezent, Eforie Sud este una dintre cele mai vizitate stațiuni de la Marea Neagră. Turiștii care ajung aici se bucură de liniște, dar și de tratament balnear. Spre deosebire de alte stațiuni de pe litoralul românesc, Eforie Sud nu este atât de aglomerată și nici prețurile nu sunt prea mari.

Cu puțin noroc, luna această, turiștii pot găsi cazare în Eforie Sud și cu 35 de lei pe noapte. Același preț se aplică și în Eforie Nord. Prețul extrem de mic mai este valabil doar până pe 20 iunie, așa că doritorii trebuie să se grăbească.

ADVERTISEMENT

În Eforie Sud, prețurile sunt mult mai accesibile decât în alte destinații cunoscute de la Marea Neagră, precum Mamaia sau Costinești. Cei care au vrut, totuși, să se distreze aici, au rezervat totul cu mult timp înainte.

În Mamaia, până pe 20 iunie, datorită programului ”Litoralul pentru toți”, românii pot beneficia de prețuri speciale. O noapte de cazare pentru o cameră dublă, la un hotel de 3 stele, pornește de la prețul de 100 de lei.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur...
Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia. „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru”
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de...
Jumătate de țară intră de la ora 14.00 sub avertizare cod galben de ploi torențiale şi vijelii. În București și alte zone urmează două zile caniculare
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit...
Babs, fosta iubită a lui Dorian Popa, alături de fraţii Tate: A venit să îi impresioneze! Dezvăluire şoc: Voia să fie soţie
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de...
Românii care vor beneficia de TREI MAJORĂRI ale pensiilor. Daniel Baciu, explicaţii de ultimă oră
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului...
Ce e declarat Edi Iordănescu după înfrângerea României cu Belgia :„E momentul adevărului pentru toată lumea…”
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
Va fi din ce în ce mai rău în România. Temperaturile vor arde
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care...
UPS! Cu ce milionar celebru l-a înlocuit BABS pe Dorian Popa., Imaginile care spun totul
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită