Aceasta este pâinea cu cel mai mult arsenic. E o otravă curată și se găsește în toate magazinele. Mulți români o cumpără fără să știe. Cercetătorii au dezvăluit care sunt, de fapt, efectele nocive pe care le are asupra organismului.
Aceasta e pâinea care are cea mai mare cantitate de arsenic. E un pericol pentru sănătate și e pe rafturile tuturor supermarketurilor. În plus, este un produs care se numără printre preferatele clienților din România.
Specialiștii trag un semnal de alarmă în privința acestui aliment care are un preț curprins între 6 și 22 de lei. Pâinea care nu conține deloc gluten este foarte nocivă pentru organismul uman, susțin oamenii de știință.
Potrivit publicației 20minutos.es, aceasta are o cantitate foarte mare de arsenic. Substanța este un element chimic care se găsește în mod natural în mediul înconjurător, inclusiv în sol și apă, însă poate avea consecințe grave asupra sănătății umane.
Se pare că poate favoriza apariția unor tipuri de cancer, cum ar fi cel de piele sau pulmonar. Așa se face că este foarte important să evităm produsele care au în compoziția lor arsenic pentru a ne feri de aceste boli.
Pâinea fără gluten reprezintă un pericol pentru sănătate, cu toate că multe persoane ar crede că este mai bună pentru organism. Specialiștii au evaluat acest produs care are o cantitate mare de arsenic, precizând că nu îl recomandă.
Majoritatea experților spun că ar fi bine să evităm consumul acestui aliment, în cazul în care nu suferim de boala celiacă sau nu avem o alergie la gluten. Pâinea fără gluten nu are grâu, secară și orz și folosește 4 tipuri principale de amidon.
Aceste tipuri de amidon sunt de porumb, făina de orez, amidonul de tapioca și făina de cartofi. Acestea au cei mai mari indici glicemici dintre toate alimentele care sunt vândute de supermarketuri în momentul de față.
Dr. Joseph Murrary, gastroenterolog internațional, specializat pe boala celiacă, susține că toate aceste cereale de substituție pot avea inclusiv un aport mai mic de fibre, neîmbogățite cu vitamina B. În concluzie, pâinea fără gluten nu trebuie consumată în mod excesiv.