News

Aceasta este rugăciunea spusă mereu de Arsenie Boca în zilele de Rusalii

15.06.2019 | 19:11
Aceasta este rugaciunea spusa mereu de Arsenie Boca in zilele de Rusalii
Rugăciunea pentru îndeplinirea dorinței

Anul acesta, zilele de Rusalii pică pe 16 și 17 iulie. Sărbătoarea Rusaliilor, marcată cu cruce roșie în calendarul ortodox, este una de maximă importanță pentru creștini. Se zice că în această zi este bine să spui o rugăciune, iar părintele Arsenie Boca, supranumit “Sfântul Ardealului”, ar fi avut o rugăciune specială pentru această perioadă. Vom vedea în cele ce urmează despre ce este vorba și ce efecte are această rugă.

Arsenie Boca a lăsat mai multe rugăciuni prețioase, printre care și cea de Rusalii

Arsenie Boca este considerat de mulți dintre credincioșii români drept unul dintre cei mai mari duhovnici din secolul trecut, iar mormântul său de la Mănăstirea Prislop este un adevărat loc de pelerinaj pentru zeci de mii de pelerini din întreaga țară. Persecutat de regimul comunist, părintele a fost închis de Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. În ciuda acestor probleme pe care le-a avut cu autoritățile vremii, nu a renunțat niciodată la credința sa.

Duhovnicul s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, la finalul anului 1989, cu o lună înainte de lovitura de stat din decembrie care au dus la înlăturarea regimului condus de Nicolae Ceaușescu. În urma sa, părintele a lăsat mai multe picturi bisericești (cele mai importante fiind cele Drăgănescu, Giurgiu), dar și sfaturi prețioase și rugăciuni rostite de mulți credincioși. Una dintre ele este dedicată  Rusaliilor, iar adepții părintelui spun că aceasta le-a adus mare alinare sufletească atunci când au spus-o în cele două zile de Rusalii.

Mormântul lui Arsenie Boca, vizitat de mii de pelerini care vin să spună o rugăciune la Prislop foto:stiridecluj.ro

Rugăciunea lui Arsenie Boca pentru zilele de Rusalii

“Împărate Ceresc, Preabunule Mângâietorule, Duhule al adevărului, Cel ce din Tatăl mai înainte de veci purcezi şi întru Fiul pururea Te odihneşti; nepărtinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeieşti, pe care le împărţi precum voieşti; prin care şi noi nemernicii ne-am sfinţit şi ne-am uns în ziua botezului nostru. Caută spre rugăciunea robilor Tăi, vino la noi şi Te sălăşluieşte întru noi şi curăţeşte sufletele noastre, ca să putem a ne face locaş Preasfintei Treimi.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino şi Te sălăşluieşte întru noi, împreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi mintea rămân neputincioase. Doamne, Cel ce vii în taină, ai mila de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârşiţi şi cât eşti de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumină prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viaţa Ta. Lumina şi Bucuria noastră, slavă Ţie! Amin”