Life

Aceasta este temperatura la care trebuie setat aerul condiționat vara. Puțini știu cât de important e

Ce temperatură trebuie să indice aparatul de aer condiționat în zilele de vară. Detaliile de care trebuie să ții cont dacă nu vrei să te expui pericolelor.
05.07.2024 | 18:00
Aceasta este temperatura la care trebuie setat aerul conditionat vara Putini stiu cat de important e
Ce temperatură trebuie să indice aparatul de aer condiționat în zilele de vară. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Pe timpul verii, aerul condiționat este folosit de milioane de români. De obicei, majoritatea vor să aibă o atmosferă plăcută în casă, fără să știe, de fapt, care este temperatura ideală la care trebuie setat aerul condiționat.

Ce temperatură trebuie să indice aparatul de aer condiționat în zilele de vară

Aparatele de aer condiționat aproape că sunt nelipsite din casele românilor. Din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii, mulți români nu își imaginează acest sezon fără să pornească aparatul de aer condiționat.

ADVERTISEMENT

Specialiștii recomandă ca aceste aparate să fie curățate în mod frecvent. Pentru a te asigura că nu expui niciunui pericol, nu doar curățarea lui este esențială, ci și adaptarea aparatului la temperatura ideală.

De multe ori, se întâmplă să auzim în jurul nostru persoane care susțin că au răcit din cauza aerului condiționat. Deși un aparat condiționat nu poate cauza răceală, acesta poate, în schimb, să cauzele simptome similare răcelii.

ADVERTISEMENT

Aparatele de aer condiționat trebuie să arate o temperatură mai mică cu 10 grade față de temperatura din exterior. Setat corespunzător, te vei asigura că nu te expui niciun pericol.

Aparatele de aer condiționat nu trebuie setate la temperaturi prea joase

Standardele internaționale stabilesc un anumit interval al temperaturilor la care trebuie setat aparatul de aer condiționat. Potrivit acestor standarde, aparatul de aer condiționat nu trebuie să indice niciodată mai puțin de 25 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

De asemenea, aparatul de aer condiționat nu trebuie setat nici la o temperatură cu peste 6 grade Celsius sub temperatura de la exterior. În astfel de cazuri, când temperaturile sunt mici, acestea usucă aerul de la interior. Asta poate duce la prezența unor simptome similare cu răceala.

”Un aparat de aer condiţionat utilizat sau întreţinut în mod necorespunzător poate cauza simptome similare unei răceli sau chiar alergii.”, au spus reprezentanții companiei Daikin, potrivit zf.ro.

ADVERTISEMENT

Oricât de cald ar fi afară, diferența dintre temperatura aparatului de aer condiționat și temperatura de afară nu trebuie să fie mai mare de 10 grade. Dacă această diferență nu este respectată, riști să îți supui organismul unui șoc termic.

Dacă vrei să te bucuri de temperatura ideală în casa ta, trebuie neapărat să ții cont de aceste recomandări. Doar așa vei fi în siguranță și nu îți vei expune corpul la anumite riscuri.

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii...
PRIMELE IMAGINI de când a IEȘIT din INCHISOARE! Ceas de 200 de mii de EURO la MÂNĂ
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Einstein, dat jos de pe soclu. Marea lui teorie a fost dărâmată
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși