News

Acest obicei îți poate fi fatal în cazul infectării cu coronavirus. OMS trage un semnal de alarmă

16.04.2020 | 13:49
Acest obicei iti poate fi fatal in cazul infectarii cu coronavirus OMS trage un semnal de alarma
ADVERTISEMENT

Organizația Mondială a Sănătății lansează un avertisment în contextul pandemiei de coronavirus și spune că un obicei al multor persoane poate fi fatal.

Acest obicei îți poate fi fatal în cazul infectării cu coronavirus. OMS trage un semnal de alarmă

Legenda conform căreia consumul de alcool ține departe coronavirusul este combătută de Organizația Mondială a Sănătății.

ADVERTISEMENT

OMS a transmis recent un avertisment și spune că riscul de contractare a COVID-19 este mai crescut în cazul persoanelor care consumă alcool şi a recomandat autorităţilor din întreaga lume să încerce să limiteze accesul la acesta în perioada de izolare, relatează CNBC.

”Alcoolul dăunează sistemului imunitar al organismului și creste riscul de efecte negative asupra sănătății”, anunță OMS pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

Consumul de alcool este asociat cu o serie de boli transmisibile extrem de periculoase care pot face ca o persoană să devină vulnerabilă la contractarea Covid-19.

De asemenea, poate agrava problemele de sănătate mintală și cele de comportament. Asta se poate întâmpla în special în țările care au implementat măsuri de distanțare socială strictă, unde populația este izolată în carantină.

ADVERTISEMENT

OMS doboară un mit: ”Alcoolul nu ucide coronavirusul”

Organizația Mondială a Sănătății, prin vocea purtătorului de cuvânt, OMS a atras atenția asupra mitului fals care spune că un consum de alcool în cantităţi mari ne poate scăpa de virus: ”Alcoolul nu ucide coronavirusul!”

  • peste 3 milioane de decese înregistrate anual sunt atribuite consumului de alcool la nivel mondial
ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, mare parte din populația SUA a căzut în această plasă. Vânzările băuturilor alcoolice în SUA au crescut cu 22% în magazine, în săptămâna încheiată pe 28 martie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În schimb, OMS recomandă ca în această perioadă de izolare să consumăm alimente sănătoase, să limităm pe cât posibil consumul de băuturi alcoolice şi al celor care conţin zahăr și să renunțăm la fumat.

Mai sunt recomandate efectuarea de exerciții fizice cel puțin 30 de minute zilnic, pentru adulți, şi de o oră, pentru copii, destinderea prin activități precum lectura, audiții muzicale şi jocuri.

ADVERTISEMENT