Life

Acesta e alimentul care îngrașă cel mai mult și produce o boală gravă. E delicios, însă ne aduce mari probleme

Tu știi ce aliment îngrașă cel mai mult și poate produce o boală gravă? Deși e delicios și e consumat în cantități mari, ne poate aduce mari probleme.
01.07.2024 | 08:08
Acesta e alimentul care ingrasa cel mai mult si produce o boala grava E delicios insa ne aduce mari probleme
Acesta e alimentul care îngrașă cel mai mult și produce o boală gravă. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Alimentul care îngrașă cel mai mult și produce o boală gravă este și cel mai delicios. E mereu pe masa românilor și totodată este consumat în cantități destul de mari. Puțini se gândesc însă la ce pot să pățească în timp.

Acesta e alimentul care îngrașă cel mai mult și produce o boală gravă

Există o mulțime de alimente în comerț din care putem alege. Iar în general, cam tot ceea ce este delicios nu este tocmai sănătos. Tocmai din acest motiv, specialiștii trag un semnal de alarmă.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu își dorește să se confrunte cu kilograme în plus. Fără să vrem însă, acest lucru se întâmplă. Iar asta în ciuda faptului că, poate în opinia noastră, mâncăm alimente cât se poate de sănătoase.

Ce aliment îngrașă însă cel mai mult? Cel mai delicios și anume pâinea. Medicul Șerban Damian a acordat un interviu recent celor de la Dc Medical, în care a vorbit despre acest subiect. Iar pâinea nu este singura.

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, în mai toate alimentele din comerț se găsesc zaharuri simple. Unii oameni nu citesc însă eticheta și aleg să se bazeze doar pe gustul delicios al anumitor alimente, fără să ia în calcul alte scenarii.

Adevărul este că alimentele semipreparate, dar și cele ultraprocesate sunt bogate în zahăr. Iar aici nu vorbim neapărat doar despre dulciuri. Chiar și unele pe care le adăugăm în mesele principale pot fi un pericol pentru organism și pentru siluetă.

ADVERTISEMENT

Diferența dintre pâinea albă și pâinea integrală

Revenind la alimentul care îngrașă cel mai mult, adică pâinea, aici există câteva discuții. Mai exact, pâinea albă e un pericol pentru siluetă, în timp ce pâinea integrală ar fi alegerea cea mai sănătoasă.

Chiar și așa, spune medicul, cei mai mulți români aleg gustul. Pâinea albă e mult mai bună și satisface nevoia de foame. De cealaltă parte, pâinea integrală, care are carbohidrați complecși și fibre, ajunge să fie evitată.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă în timp? În primul rând alimentul îngrașă cel mai mult. Toată lumea mănâncă pâine alături de alte alimente, iar procesul de digestie devine îngreunat. De asemenea, nu sunt consumate nici fibre și nici alte vitamine, pentru că în timpul procesului se pierd calitățile alimentului.

„Cam asta este boala zilelor noastre: excesul de zaharuri simple, zahăr. Zahăr găsim în toate preparatele și semipreparatele. Toate conțin zahăr adăugat. Procesul de rafinare excesivă conduce către dezechilibru în cadrul alimentului, între carbohidrații complecși și cei simpli. Un exemplu este pâinea din făină albă vs. pâinea din făină integrală.

În pâinea din făină integrală vei găsi o mulțime de carbohidrați complecși, fibre. Este un produs sănătos, nu hipocaloric, dar bun să îl ai pe masă, spre deosebire de produsul ultrarafinat, ultraprocesat, din care se scoate cam tot ceea ce este nutritiv și rămâne doar ceea ce ne face plăcere rapid, adică gustul plăcut. Dar din punct de vedere nutrițional, alimentul își pierde calitățil eși predispune către creșterea în greutate”, spune medicul Șerban Damian, la DC Medical.

Ce alte probleme poate aduce consumul de pâine albă? Pentru că are zaharuri, aceasta poate afecta metabolismul. Totodată, ea favorizează depunerea grăsimilor, iar de aici și kilogramele nedorite care apar. Iar în timp poate apărea și diabetul.

ADVERTISEMENT
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului:...
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului: „Bun venit!”
Oaspeți filmați în cele mai intime momente. Industria închirierilor pe termen scurt se...
Oaspeți filmați în cele mai intime momente. Industria închirierilor pe termen scurt se confruntă cu un nou fenomen
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Tânără ucisă de urs în Bucegi. Ciolacu anunţă sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei:...
Tânără ucisă de urs în Bucegi. Ciolacu anunţă sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei: "Nu va fi dat liber la împuşcat urşii"
Cine e milionarul român care a refuzat să primească 5 milioane de euro...
Cine e milionarul român care a refuzat să primească 5 milioane de euro în această vară: „Vrea să facă asta!”
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
DOLIU ÎN BOXUL ROMÂNESC! A murit UN MARE CAMPION
DOLIU ÎN BOXUL ROMÂNESC! A murit UN MARE CAMPION
Ea este tânăra ucisă de urs la Bușteni. Avea tot viitorul în față....
Ea este tânăra ucisă de urs la Bușteni. Avea tot viitorul în față. Tocmai ce absolvise liceul
Cum scapi imediat de dăunători. Orice grădinar trebuie să știe trucurile
Cum scapi imediat de dăunători. Orice grădinar trebuie să știe trucurile
Semnul DIVIN trimis de Rona Hartner surorii sale. S-a întâmplat în zi sfântă....
Semnul DIVIN trimis de Rona Hartner surorii sale. S-a întâmplat în zi sfântă. ''Din pământ, ca din nimic, a apărut o doamnă, care ne-a întrebat asta''. Continuarea te lasă fără cuvinte!
Liceul unde toți cei 23 de candidați la BAC au picat examenul. Numărul...
Liceul unde toți cei 23 de candidați la BAC au picat examenul. Numărul unităților de învățământ cu promovabilitate zero
Irina Margareta Nistor a dat verdictul! Cine este cel mai bun actor român:...
Irina Margareta Nistor a dat verdictul! Cine este cel mai bun actor român: „Ne-a adus beneficii de imagine”