Life

Acesta este cel mai îngust oraș din lume. E înconjurat de un peisaj de poveste

Unde se află cel mai mic oraș din lume. Populația de aici este nevoită să locuiască în case situate pe marginea unui râu.
16.06.2024 | 20:30
Acesta este cel mai ingust oras din lume E inconjurat de un peisaj de poveste
Unde se află cel mai mic oraș din lume. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Suntem obișnuiți ca orașele să fie acele așezări de dimensiuni impresionante și cu populație de mii de locuitori. Ei bine, de la această regulă există și excepții. Undeva, există un oraș ale cărui dimensiuni l-au ajutat să obțină titlul de ”cel mai mic oraș din lume”.

Cel mai mic oraș din lume are 300 de metri lățime

Nu toate orașele sunt mari, iar dovada este faptul că există o astfel de așezare urbană care are 300 de metri lățime. Deși pare imposibil, acest oraș se află în China, iar peisajele care îl înconjoară sunt spectaculoase.

ADVERTISEMENT

Yanjin i-a uimit pe toți cu dimensiunea sa. Situat pe malurile râului Nanxi, acest oraș pare desprins din povești. Și nu doar datorită dimensiunii sale reduse, ci și datorită imaginii de ansamblu.

Yanjin este un oraș cu o istorie aparte. Cândva, așezarea de pe malul râului era locuită de populația Bo. Aceștia erau cunoscuți în întreaga lume pentru obiceiul pe care îl practicau. Potrivit desprelume.ro, după ce o persoană murea, sicriul ei era agățat pe malul râului.

ADVERTISEMENT

Privit în ansamblu, orașul Yanji nu pare prea prietenos, ba chiar pe mulți îi sperie faptul că locuințele sunt construite în acest relief abrupt. În realitate, zona este una foarte sigură, iar casele sunt la mare căutare.

Yanjin este vizitat de mii de turiști curioși să vadă viața în orașul de pe malul râului

Locuințele de aici sunt ridicate pe mai mulți piloni, meniți să le ferească de catastrofe. În cazul unei inundații, locuitorii din Yanjin sunt în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

Dispunerea orașului Yanjin este fascinantă. Cei 300.000 de locuitori de aici stau pe cele două maluri despărțite de râu. Aceștia sunt, mai degrabă, adevărate comunități separate, căci le este foarte greu să traverseze unii către alții.

Infrastructura orașului Yanjin este una precară. Nu există suficiente poduri care să faciliteze deplasarea locuitorilor, iar unele căi de acces sunt nesigure. În ciuda acestor detalii, oamenii de aici nu s-au gândit niciodată să se mute din Yanjin.

ADVERTISEMENT

În ultimii ani, Yanjin a ajuns un adevărat oraș ”vedetă”, grație rețelelor sociale. Mai multe filmări realizate cu drona au devenit virale, iar asta a însemnat un singur lucru. Și anume, popularizarea turismului în orașul de pe malurile râului Nanxi.

Din ce în ce mai mulți turiști sunt atrași de orașul de 300 de metri lățime. Constant, sute de turiști vor să ia contact cu viața de aici și să vadă cum se pot descurca localnicii pe o suprafață atât de mică.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Pericolul Mercedes și BMW. Dezvăluiri cutremurătoare despre mașinile germane
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”