News

Acesta este cel mai periculos oraș din lume. Pe străzi e plin de cadavre mâncate de câini și porci

Unde se află cel mai periculos oraș din lume. Puțini sunt cei care au curajul să se aventureze în peisajul apocaliptic de aici.
23.06.2024 | 12:00
Acesta este cel mai periculos oras din lume Pe strazi e plin de cadavre mancate de caini si porci
În cel mai periculos oraș din lume, sărăcia domnește la orice pas. Sursa foto: captură Youtube
ADVERTISEMENT

În lume, există multe așezări urbane spectaculoase. Însă, așa cum era de așteptat, există și orașe unde totul pare desprins din scenariile apocaliptice. Sărăcia domnește pentru tot, iar lupta pentru supraviețuire îi îndeamnă pe mulți la gesturi extreme.

Unde se află cel mai periculos oraș din lume

Haiti este una dintre cele mai sărace țări din emisfera vestică. Problemele nu sunt de ieri, de azi, ci domnesc aici de ani de zile. De parcă asta nu ar fi suficient pentru locuitorii din Haiti, acesta este considerat unul dintre cele mai periculoase orașe din lume.

ADVERTISEMENT

Puțini sunt cei care au curaj să se aventureze aici, iar reticența este explicabilă. La tot pasul, pe străzile din Haiti se află cadavre umane care au fost devorate de animale.

Cei care au parte de un asemenea sfârșit tragic sunt, de fapt, victimele confruntărilor dintre bandele periculoase. Nimeni nu are curajul necesare să intervină în mijlocul unor astfel de dispute, așa că toate cadavrele rămân pe străzi.

ADVERTISEMENT

Porcii și câinii sălbatici se hrănesc constant cu astfel de cadavre și fac ca străzile din Haiti să pară locul unor scene apocaliptice. În ultimele luni, peste 2.000 de persoane și-au găsit sfârșitul într-un asemenea mod macabru.

Confruntările între bande și atacurile violente au loc constant în capitala Haitiului

Port-au-Prince, capitala Haitiului este locul de desfășurare al multor atacuri și incidente violente. Toate izbucnesc pe fondul instabilității politice, dar și al bandelor periculoase care continuă să facă legea.

ADVERTISEMENT

Haiti este o zonă asupra căreia se abat de multe ori dezastrele naturale. Uraganele, inundațiile și cutremurele sunt semnalate frecvent în zonă. În 2010, în Haiti s-a înregistrat un cutremur atât de puternic, încât întreaga economie a fost dată peste cap.

Începând cu anul 2010, sărăcia s-a agravat mai mult ca niciodată în Haiti. Din păcate, nici sectorul politic nu este foarte bine pus la punct aici, iar asta se reflectă în stilul de viață al haitienilor.

ADVERTISEMENT

În Haiti, accesul la educație sau la servicii de sănătate este precar. Din cauză că nu au parte de o educație potrivită, mulți copii din Haiti sunt analfabeți. Acest aspect, combinat cu sistemul de sănătate dezastruos nu fac decât să perpetueze sărăcia de la o generație la alta.

Din cauză că nu mai suportă sărăcia, mulți haitieni au luat drumul străinătății. În acest fel, cei care au curajul să migreze reușesc să asigure o sursă de venit familiilor rămase în urmă, în Haiti.

ADVERTISEMENT
Tags: