Life

Acesta este județul din România cu cele mai multe biserici și mănăstiri. Nu e departe de București

Care este județul din țara noastră unde sunt construite cele mai multe Biserici și Mănăstiri. E la o distanță mică de Capitală.
24.05.2024 | 21:00
Acesta este judetul din Romania cu cele mai multe biserici si manastiri Nu e departe de Bucuresti
Care este județul din țara noastră unde sunt construite cele mai multe Biserici și Mănăstiri. E la o distanță mică de Capitală. Sursa foto: cozia.arhiepiscopiaramnicului.ro
ADVERTISEMENT

Acesta este județul din România cu cele mai multe biserici și mănăstiri. Nu e departe de București. Foarte multă lume crede că Bucovina este regiunea românească care este împânzită de lăcașuri de cult, însă realitatea este cu totul alta.

Care este județul din țara noastră unde sunt construite cele mai multe Biserici și Mănăstiri. E la o distanță mică de Capitală

Care este județul din țara noastră unde sunt construite cele mai multe Biserici și Mănăstiri. E la o distanță mică de Capitală. Drumul până acolo durează câteva ore. Cu mașina are o durată de aproximativ 4 ore.

ADVERTISEMENT

Și unde mai pui că este încărcat cu numeroase peisaje și cu o natură superbă. Oamenii pot admira foarte multe priveliști parcă desprinse din tablouri. În plus, zona în cauză are numeroase obiective turistice renumite.

Majoritatea turiștilor români și din străinătate merg în vizită în Bucovina pentru lăcașurile sale de cult, doar că experții în domeniu spun că există o zonă cu și mai multe astfel de construcții. Mai exact, se găsește în Oltenia.

ADVERTISEMENT

Șeful Direcţiei Judeţene de Cultură Vâlcea, prof. dr. Florin Epure, a dezvăluit că, de fapt, Vâlcea este regiunea cu cele mai multe Biserici și Mănăstiri. Aici oamenii se pot ruga la Mănăstirea Cozia, Mănăstirea Hurezi sau Mănăstirea Arnota.

„Mulţi zic că rivalizează cu nordul ţării, dar se referă la zonă, la Bucovina. Ori noi, aici, într-un singur judeţ avem cele mai multe mănăstiri, nu schituri şi mănăstiri, căci şi schiturile au fost transformate în mănăstiri.

ADVERTISEMENT

La nivelul anului trecut, aveam deja peste 35 de mănăstiri. Ştiu că sunt multe şi în Suceava, dar în Vâlcea sunt cele mai multe astfel de lăcaşuri de cult dintr-un judeţ”, a spus directorul de la Cultură, Florin Epure, pentru Adevărul.

Județul Vâlcea, locul cu cele mai multe Biserici și Mănăstiri

Județul Vâlcea și Oltenia este locul cu cele mai multe Biserici și Mănăstiri, aspect care a fost confirmat inclusiv de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Râmnicului, Ştefan Zară. Regiunea are circa 670 de Biserici, cu tot cu cele din mănăstiri şi cimitire.

ADVERTISEMENT

Cei care ajung aici trebuie neapărat să vadă Mănăstirea Horezu, care este inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Aceasta reprezintă cel mai vast ansamblu de arhitectură medievală păstrat în Țara Românească.

Lăcașul de cult este ctitoria domnitorului Constantin Brâncoveanu (1688-1714). De asemenea, turiștii nu trebuie să treacă cu vederea Mănăstirea Cozia, ctitoria domnitorului Mircea cel Bătrân și Mănăstirea Frăsinei, denumită şi Athosul românesc.

Mănăstirea se află în localitate Muereasca și este singura din România unde se respectă canoanele de la Sfântul Munte. Asta înseamnă că interzice accesul femeilor în zonă. Aici nu se mănâncă niciodată carne, regulamentul fiind unul unic și păstrat cu strictețe.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”