Life

Acesta este satul din România cu cel mai amuzant nume. Nu, nu e o glumă, chiar așa se numește. Puțini au auzit de el

Aceasta este localitatea cu cel mai amuzant nume din țara noastră. Puțină lume a auzit de ea, cu toate că are o frumusețe aparte.
01.06.2024 | 14:00
Acesta este satul din Romania cu cel mai amuzant nume Nu nu e o gluma chiar asa se numeste Putini au auzit de el
Unde se află satul cu cel mai amuzant nume din România. Sursa foto: Reddit
ADVERTISEMENT

Localitatea cu cel mai amuzant nume din România este…Căcăcioasa. Și nu, nu este o glumă, chiar aceasta este denumirea cu care așezarea din Vrancea se găsește pe hartă. Care este explicația acestui fapt.

Localitatea cu cel mai amuzant nume din România

Localitatea Căcăcioasa are, probabil, cea mai amuzantă denumire din România. În ciuda numelui deloc plăcut auzului, așezarea rurală este una impresionantă prin prisma peisajelor fermecătoare, dar și a tradițiilor.

ADVERTISEMENT

Satul este înconjurat de dealuri acoperite de vegetație și păduri dese, ceea ce face ca în timpul sezonului de primăvară și toamnă să ofere priveliști greu de deschis în cuvinte, căci culorile vii ale naturii acaparează privirea oricui.

În plus, aici mai există și Lacul artificial Ostroveni (Căcăcioasa), un adevărat paradis al pescarilor. Locul este situat la marginea orașului Râmnicu Vâlcea și se face remarcat prin apele limpezi și peștii numeroși.

ADVERTISEMENT

Numele amuzant al localității datează, de fapt, din urmă cu două decenii, atunci când în lac se acumulau deșeurile urbane. Acum, însă, zona este una turistică. Satul se găsește în apropierea șoselei de centură a orașului.

În vecinătate se mai află grădina zoologică, Pădurea Ostroveni și complexul de agrement, Ştrandul Ostroveni. În prezent, cel din urmă se află în renovare, dar în vară, turiștii ar trebui să aibă la dispoziție două bazine, unul cu apă dulce și unul cu apă sărată, după cum notează click.ro. 

ADVERTISEMENT

Locuitorii, renumiți pentru ospitalitate

Pe de altă parte, locuitorii din Căcăcioasa sunt cunoscuți pentru ospitalitatea de care dovadă și pentru faptul că nu au renunțat la tradiții. Comunitatea este implicată în mai multe activități locale, iar oamenii se adună la evenimentele culturale.

Biserica este un simbol al localității, fiind locul în care cetățenii se adună și martor al istoriei. De asemenea, cei care ajung în zonă se pot relaxa cu plimbări în aer liber, fiind ideală pentru pasionații de drumeții și fotografie.

ADVERTISEMENT

Totodată, numele de Căcăcioasa mai vine și de la un cuvânt din limba latină, „cacabus”, ce se traduce oale sau vase mari de gătit. Astfel că denumirea ar mai putea avea legătură și cu existența unor ateliere din zonă.

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României