Acesta este secretul longevității. Anunțul făcut de neurochirurgul Vlad Ciurea poate schimba viața a mii de români. Iată ce trebuie să faci dacă vrei să te menții mereu tânăr.
Cu toții ne dorim o viață longevivă, lipsită de probleme de sănătate. Ei bine, pentru asta, nu trebuie să descoperim elixirul tinereții. Neurochirurgul Vlad Ciurea este de părere că alta este cheia unei tinereți veșnice.
Vlad Ciurea susține că ne putem prelungi viața dacă adoptăm anumite obiceiuri sănătoase pentru organism. Acestea sunt ușor de pus în aplicare, iar în timp, efectul lor va fi mai mult decât vizibil.
Pentru început, Vlad Ciurea recomandă tuturor o alimentație sănătoasă. Alimentele bogate în proteine și vitamine contribuie la starea generală de bine și la menținerea vitalității organismului.
Totuși, alimentația sănătoasă nu este singurul element necesar pentru o viață longevivă. Specialistul susține că disciplina alimentară face echipă bună cu un somn echilibrat.
Neurochirurgul Vlad Ciurea susține că odihna este esențială pentru organism. Nu doar că ajută la relaxarea organismului, dar este și o modalitate de deconectare de la stresul cotidian.
”Pledez puternic pentru acest somn benefic de noapte. Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră.”, a spus Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.
Pentru a ne asigura că vom avea parte de un somn odihnitor și benefic pentru organism, este esențial să ținem cont de anumite detalii. În primul rând, trebuie să ne deconectăm de la ecrane, iar pentru asta, medicul Vlad Ciurea recomandă cărțile de citit în locul device-urilor perturbatoare.
În al doilea rând, pe timpul verii, nu este deloc recomandat să dormim cu aerul condiționat pornit. Pe lângă faptul că poate crea anumite probleme de sănătate, acesta perturbă și unele funcții ale organismului.
”Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului.”, a mai spus neurochirurgul.