Nu e deloc dificil să faci cartofi crocanți. Important este însă să știi care e secretul. Înainte să îi pui la prăjit trebuie să faci neapărat acest lucru. Va schimba complet rețeta.
Cum să faci cartofi crocanți? În general, cartofii prăjiți sunt adorați de mai toată lumea. Nici nu mai contează felul principal de mâncare atunci când lângă avem o astfel de garnitură.
Nu tot timpul însă, cartofii ies și crocanți. Poate uneori sunt mai moi, alteori se ard, sau pur și simplu nu au acea crustă pe care ne dorim să o vedem. Ce e de făcut într-o astfel de situație? Mary Berry a prezentat rețeta proprie pentru cei mai crocanți cartofi.
Se pare că durează o oră să fie gata, însă rezultatul merită așteptarea. Secretul pentru a obține cartofi crocanți îl reprezintă însă fierberea. Dacă fierbi cartofii înainte să îi prăjești, vei obține un strat crocant delicios.
“Un cartof prăjit ar trebui să fie ultra crocant și auriu la exterior, cu un mijloc ușor și pufos. Fierberea parțială și degresarea lor înainte de prăjire oferă un exterior crocant minunat, iar semolina adaugă un strat crocant suplimentar”, a spus aceasta.
Pentru a prepara această rețetă, Mary Berry folosește patru ingrediente foarte simple. Ele vor face diferența atunci când vorbim de preparatul final:
În ceea ce privește modul de preparare, prima oară se preîncălzește cuptorul la 220 de grade. Între timp, cartofii se taie și se pun la fiert într-o cratiță cu apă rece sărată, arată express.
Se lasă la fiert în jur de 5 minute, mai exact până când devin moi pe margini. Ulterior se scot și se lasă la scurs până se usucă complet. Acest lucru poate fi făcut și cu o seară înainte, iar cartofii pot fi băgați la cuptor a doua zi.
După ce cartofii s-au scurs, se presară semolina bine. Pregătim apoi o tavă mare și puțin adâncă pe care o încălzim câteva minute la cuptor. De abia apoi putem să adăugăm cartofii.
Este esențial ca în tavă să avem uleiul vegetal, sau lingurile de grăsime. Iar cartofii trebuie să fie împrăștiați bine și să fie unși în totalitate. Iar printre ei se adaugă crenguțele de cimbru.
Pentru a obține cartofi crocanți, acești trebuie să stea la cuptor pentru 55 de minute maxim. Când devin aurii și crocanți, înseamnă că este gata. Iar pentru cei care vor o rețetă mai rapidă, cartofii pot fi și prăjiți în loc să fie băgați la cuptor.