Sport

Acesta este topul celor mai rapizi jucători din Europa. De cine sunt lăsați în urmă Ronaldo, Mbappe și Haaland

14.09.2020 | 15:46
Acesta este topul celor mai rapizi jucatori din Europa De cine sunt lasati in urma Ronaldo Mbappe si Haaland
Acesta este topul celor mai rapizi jucatori din Europa. De cine sunt lasati in urma Ronaldo, Mbappe si Haland
ADVERTISEMENT

Gazetta dello Sport a publicat topul celor mai rapizi fotbaliști din lume, iar Cristiano Ronaldo, ajuns la 35 de ani și 7 luni și-a pierdut titlul de cel mai rapid jucător din lume, iar puștii Haaland, Mbappe, Alphonso Davies sau Adama Traore, îl lasă în spate pe portughez cu viteza lor teribilă.

Cristiano Ronaldo a fost surprins în urmă cu doar doi ani de zile, în timpul unui meci cu Spania, la Campionatul Mondial, atingând o viteză incredibilă: 38,6 km/h, cel mai rapid timp scos vreodată pe terenul de fotbal de un fotbalist, însă anii au trecut peste portughez și asta se simte, în ciuda eforturilor extraordinare ale lui Cristiano Ronaldo:

ADVERTISEMENT

Surprinzător, topul celor mai rapizi jucători din lume este dominat de puștiul din Canada de doar 19 ani al lui Bayern Munchen, Alphonso Davies, care a doborât recordul de viteză în Bundesliga, cu 36,51 km/h, fapt ce l-a șocat chiar și pe el:

Cum arată topul complet al celor mai rapizi fotbaliști din lume

Pe locul 2, vine tare pe turnantă noul transfer al lui Inter, Achraf Hakimi, care a fost coechipier cu Erling Haaland în sezonul trecut la Borussia Dortmund: 36,48 km/h:

ADVERTISEMENT

Pe locul trei în topul vitezomanilor intră și Adama Traore, cel mai important jucător al lui Wolverhampton, care a surprins de radarul jurnaliștilor italieni cu viteza 36.21 km/h. Echipa tehnică a englezilor a găsit o soluție ingenioasă pentru a împiedica adversarii să îl mai faulteze pe Traore, care e prea rapid pentru adversarii din Premier League și l-au uns cu ulei de bebeluși pentru a nu mai fi tras de mâini.

Pe locul 4, avem nevoie de un photo finish pentru a departaja pe cei doi fotbaliști. Este vorba despre Kylian Mbappe si Erling Braut Haaland, care lasă în urmă fundașii la viteza de 36.04 km/h. Mbappe are potențial și mai mare, după ce în 2019, în meciul împotriva fostei sale echipe, AS Monaco, a atins viteza de 38 km/h, ceea ce l-ar trimite de departe pe primul loc în ierarhie.

ADVERTISEMENT

Norvegianul Erling Haaland este deja un star al Borussiei Dortmund, iar cei doi s-au întâlnit în acest sezon de UEFA Champions League, iar Haaland era să doboare recordul mondial în proba de 60 de metri la atletism! Haaland a alergat această distanță în 6,64 secunde, iar recordul era de 6,34: