News

”Aceste fotografii au salvat cazul”. Cum arăta trupul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, după ce a fost găsită prăbușită pe scări

Cinci fotografii realizate de medicii de la Spitalul Județean Iași au întors cu 180 de grade cazul morții mezzosopranei Maria Macsim Nicoară.
11.10.2022 | 09:30
Aceste fotografii au salvat cazul Cum arata trupul mezzosopranei Maria Macsim Nicoara dupa ce a fost gasita prabusita pe scari
Medicii de la spitalul unde a fost internată Maria Macsim Nicoară au realizat fotografii detaliate cu rănile care nu păreau a fi de la o cădere. Imaginile au fost cenzurate (blurate) de Fanatik pentru că sunt extrem de violente / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Mihaela Brooks
ADVERTISEMENT

FANATIK a intrat în posesia unor fotografii din dosarul morții Mariei Macsim Nicoară, care inițial nu au fost luate în calcul de anchetatori, dar care conțin indicii că aceasta ar fi putut fi agresată înainte să cadă pe scările casei sale din Iași.

Profiler Mihaela Brooks: ”Arăta de parcă o lovise o mașină”

Este vorba despre cinci imagini care apar în raportul de expertiză extrajudiciară realizat de Marius Chipurici, cu ajutorul unor specialiști din America de Nord. Profilerul Mihaela Brooks a lucrat aproape de caz și spune că aceste imagini au răsturnat, practic, cazul.

ADVERTISEMENT

”Cineva din spital a observat rănile ei de pe corp și i s-au părut suspecte. Nu păreau a fi cădere pe scări. A făcut cinci fotografii cu telefonul. Aceste fotografii au salvat cazul.

În momentul în care ai o cădere pe scări, urmele loviturii se extind, la ea nu au fost vânătăi de cădere pe scări.

ADVERTISEMENT

Când m-am uitat la răni am observat două zone – cervicală și iliacă. Fractura la vârful odontoidei arăta de parcă o lovise o mașină, atât de puternică era”, a explicat Mihaela Brooks pentru FANATIK.

Misterioasa cifră 6 de pe corpul mezzosopranei și rana de la umăr

Un alt detaliu neobișnuit este că la rana zona cervicală, în centru, pare să fie imprimată cifra 6 sau 9 (în funcție de poziția privitorului). Experta spune că a fost intrigată de această descoperire, așa că a dat fotografia unui coleg care lucrează cu FBI, iar acesta a prelucrat-o iar din aceasta rezultă clar că femeia avea acest semn imprimat în zona cefei.

ADVERTISEMENT

”Era ca și cum ar fi fost lovită cu ceva. Cu ce? Nu știu, pentru că procurorii au făcut doar câteva fotografii, iar la etaj nu au pozat deloc. Nu li s-a părut important faptul că Mari cobora de la etaj și că acolo ar fi putut exista unele probe”, a mai spus investigatorul.

Un alt semn bizar este o plagă în zona umărului, care începe în spate și se prelungește în față. Este vorba despre o rană deschisă, aproape imposibil de asociat cu o cădere pe scări.

ADVERTISEMENT

Procurorii au ajuns la locul faptei după două zile. Între timp, casa fusese curățată

Mihaela Brooks a dezvăluit că, în mod total inexplicabil, poliția a refuzat să se prezinte la locul incidentului, iar procuratura a ajuns abia la 48 de ore, după ce urmele fuseseră șterse.

”Pe 9 mai 2020, ea a fost acasă la părinți. După aceea, s-a oprit la o mătușă și a ajuns acasă. A avut o convorbire scurtă cu o studentă care i-a spus că nu poate să vorbească. Era ora 9 și era plânsă. După aia nimeni nu a mai știut de ea. A doua zi, la 7 dimineața, mama lui a chemat Salvarea.

Ce s-a întâmplat acolo a fost de la ora 21:00 până a doua zi, nimeni nu știe. Celor de al Salvare li s-a părut suspect, pentru că existau urme de sânge și vomă pe pereți și au chemat Poliția. Poliția a zis că știe de caz, dar că se ocupă procuratura.

Marți, pe 12, procuratura a fost la fața locului, dar între timp, el (soțul Mariei Macsim, n.r.) curățase pereții. Au folosit o substanță și se văd unele urme pe perete, victime a vomat din poziție verticală, până la ultima treaptă. Procuratura nu a făcut fotografii sus, la etaj, unde era dormitorul ei. Ei dormeau separat, nu erau în relații bune, voia să divorțeze de el. Fotografii au făcut mai mult din exterior”, a explicat Mihaela Brooks pentru FANATIK.

Rezultatele probelor biologice nu au venit nici acum de la laborator

Chiar și așa, de la fața locului au fost prelevate probe biologice (urme de sânge sau vomă de pe pereții casei, de pe treptele scării, de pe papucii soțului și de pe două bluze ale victimei) care au fost trimise la laborator. ”Nici acum n-au venit rezultatele”, spune Mihaela Brooks. ”În schimb, procurorii au clasat dosarul, pe motiv că a fost cădere pe scări”, a mai dezvăluit aceasta pentru FANATIK. Imaginile din spital nu au fost luate în calcul, deși puteau conține indicii extrem de prețioase. Ele au ajuns, însă, la judecătorul de cameră preliminară, care a retrimis dosarul la Parchet, în vederea includerii noilor probe, care pot conduce la un posibil omor.

”Victima a avut fracturi multiple la cap, hematom și coaste rupte. Un doctor a spus că avea creierul ”șnițel”, un altul s-a mirat că a putut trăi fără o parte a scalpului.

În mod ciudat, soțul ei declară că el a luat-o pe Mari după ce a căzut pe scări și a dus-o în camera de jos, după care ea s-a trezit și a început să vomite. Orice medic îți poate spune însă că la asemenea răni, nu se mai putea trezi, ea era deja în comă de gradul 3 sau 4”, a mai spus Mihaela Brooks pentru FANATIK.

O analiză completă a cazului poate fi găsită pe canalul de Youtube al Mihaelei Brooks, ”Dreptul la Adevăr”.

Soțul mezzosopranei a dat în judecată spitalul

În urmă cu o săptămână, judecătorii ieșeni au decis să retrimită Parchetului dosarul morții Mariei Macsim Nicoară. În acest caz, soțul mezzosopranei fusese trimis în judecată pentru lăsarea fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate, după ce procurorii dăduseră o soluție de clasare pentru infracțiunea de omor.

Codrin Constantin Nicoară, soțul mezzosopranei a cerut ca dosarele care au legătură cu soția lui să fie mutate la Iași, pe motiv că judecătorii ieșeni sunt influențați de interesul public enorm din jurul acestui caz. De asemenea, el a dat în judecată spitalul din Iași, pe motiv că nu a avut acces la pacientă și la fișa medicală a acesteia, în perioada în care a fost internată.

ADVERTISEMENT