Înainte de a afla care sunt cele mai bune alimente la conservă, este important să știm că procesul de conservare este unul extrem de vechi. Acesta a apărut încă din anii 1800 și practic presupune ambalarea alimentelor într-un recipient etanș.
Alimentele sunt ulterior încălzite, pentru a fi distruse bacteriile, iar mai apoi pot fi depozitate în siguranță. Iar deși poate mulți nu știau asta, alimentele la conservă au aceleași substanțe nutritiva ca și cele proaspete, având în vedere conservarea nutrienților.
Astfel, le poți consuma fără griji. Cum alegi însă cele mai bune alimente le conservă? Odată cu trecerea timpului găsești chiar și preparate precum mazăre cu pui, ciorbe, dar și fasole cu ciolan la conservă.
Sunt acestea o alegere atât de bună. Le poți consuma într-adevăr fără griji? Un studiu realizat recent a evidențiat cele mai sigure produse de consum. Dacă le păstrezi în condiții optime, te poți bucura de ele oricând.
Începem lista cu cele mai bune alimente la conservă cu fasolea. Fie că vorbim de fasolea neagră, boabe și pinto, aceasta conține fibre, nutrienți esențiali, dar și proteine vegetale. De asemenea, când e conservată, aceste proprietăți nu dispar.
Și roșiile la conservă pot fi o alegere la fel de sănătoasă. Le găsești fie întregi, fie pasate sau zdrobite și poți să le folosești fără griji în mâncărurile tale. Acesta conțin vitamina C, dar și fibre, alături de licopen.
Poți consuma și ton la conservă. Acesta e bogat în proteine, vitamine, dar și alți nutrienți esențiali. Totodată, poate fi o alternativă bună atunci când nu poți consuma un pește proaspăt, dar totuși vrei să te bucuri de beneficiile acestuia.
Mazărea, dar și năutul la conservă sunt la fel de bune. Ambele sunt bogate în fibre, iar procesul de conservare le păstrează proprietățile. La rândul lor, măslinele dar și fasolea verde fac parte din aceeași categorie.
Supa la conservă poate fi și ea consumată, însă aici există niște detalii importante care trebuie luate în calcul. Nu toate supele sunt produse la fel, astfel că e bine să le alegem pe cele care au conținut redus de sodiu. În acest mod evităm excesul de grăsimi saturate și sodiu.