Life

Acestea sunt cele mai ciudate nume de locuri din lume. Unde se află Vârful Greșelii sau Insulele Dezamăgirii

Unde se află locurile cu cele mai ciudate nume din lume. Până unde trebuie să călătorești pentru a vedea Golful Inutil sau Insulele Dezamăgirii.
10.06.2024 | 17:42
Acestea sunt cele mai ciudate nume de locuri din lume Unde se afla Varful Greselii sau Insulele Dezamagirii
Unde se află locurile cu cele mai ciudate nume din lume. Sursa foto: Freepik, Pixabay
ADVERTISEMENT

Ne-am obișnuit ca, în ultima vreme, numele pe care unii părinți le pun copiilor să fie ciudate. Ei bine, alăturări de nume dubioase au și unele locuri din lume. Dacă nu ne crezi, ei bine, îți spunem că, undeva pe Glob, există Vârful Greșelii sau Insulele Dezamăgirii.

Unde poți găsi locurile cu cele mai ciudate nume din lume

Fără doar și poate, unele locuri din lume continuă să ne uimească. Și, nu neapărat prin frumusețea peisajelor, ci cu numele pe care le au. Dacă a fost sau nu lipsă de inspirație, nu se știe, însă, un lucru este cert. Și anume, faptul că numele lor nu pot fi uitate prea repede.

ADVERTISEMENT

Vârful Greșelii sau Insulele Dezamăgirii sunt locații reale unde poate ajunge oricine este curios să le vadă. Deși nu sunt cele mai inspirate alegeri, acum este mult prea târziu pentru schimbări.

În limba română, denumirile acestor locuri sună foarte ciudat. Însă, de cele mai multe ori, în limba localnicilor din acele zone, numele ciudate înseamnă cu totul și cu totul altceva.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă mulți s-ar aștepta ca astfel de denumiri să fie întâlnite doar în zonele exotice, ei bine, unele dintre ele sunt foarte aproape de noi. De exemplu, în Turcia.

Poate că nu multă lume știe, dar în Turcia există o localitate pe nume Batman. Atunci când a apărut celebra serie de filme cu Batman, primarul localității a vrut să îi dea în judecată pe Christopher Nolan și Warner Bros. pentru că au ”furat” numele localității sale.

ADVERTISEMENT

Insulele Dezamăgirii sau Golful Inutil, două locații cu nume sugestive

Insulele Dezamăgirii sunt cât se poate de reale și se află în Polinezia Franceză. Numele lor se pare că are strânsă legătură cu peisajele de acolo. De-a lungul vremii, cei care le-au vizitat au fost dezamăgiți de ceea ce au văzut, așa că le-au pus un nume sugestiv.

Golful Inutil, la fel cum îi spune și numele, nu este cel mai util lucru din lume. Acesta a fost descoperit de doi exploratori francezi. Din cauza bancului de nisip care le-a pus bețe-n roate de-a lungul expediției, aceștia au decis să numească zona Golful Inutil.

ADVERTISEMENT

Iad este o așezare din Michighan. Deși în engleză se scrie ”hell” și sună mai bine, concluzia este aceeași. Denumirea nu este cea mai inspirată, dar se pare că are o poveste interesantă. Întrebați ce nume ar trebui să îi dea locului, primii oameni de aici spuneau mereu că pot să îl numească Iad, oricum, nu le pasă. Și se pare că acesta a rămas numele.

Vârful Greșelii se află în Antarctica și se pare că nu este singura zonă care a primit un nume ciudat. Tot aici se află și Muntele Prea Bun. Nu se știe ce anume i-a determinat pe localnici să le dea astfel de nume, dar măcar au ajuns celebri în toată lumea.

ADVERTISEMENT
Tags: