Chiar dacă stațiunile de schi din România nu sunt tocmai de top, prețurile sunt destul de piperate în cele mai cunoscute dintre acestea. Însă, există locuri de luat în calcul și în țara noastră, de care pasionații de sporturi de iarnă nu prea știu.
Stațiunile de schi din România nu sunt cele mai ieftine, din contră, în timp ce condițiile nu sunt cele mai de top. În acest context, mulți români își îndreaptă atenția către destinațiile din afară.
Totuși, nici situația acestora nu mai este tocmai roz. Experții se așteptă ca, în câțiva ani, schiatul în Europa să se desfășoare într-un cadru tot mai restrâns, căci deschiderea unui nou sezon turistic devine tot mai costisitoare.
Astfel că, cei care aleg să rămână să schieze pe meleagurile natale, în 2024, dar și pe viitor, trebuie să ia în calcul câteva aspecte importante. Printre acestea se numără infrastructura, calitatea cazării și a instalațiilor de pe pârtii.
Dar și prețul contează. Iar dacă vorbim despre stațiuni turistice ieftine din România, în această categorie nu intră și cele de pe Valea Prahovei, unde tarifele sunt destul de piperate.
În schimb, specialiștii asupra altor destinații de acest tip, precum Pasul Vâlcan, Straja sau Arieșeni. De altfel, prețurile depind și de apariția zăpezii, iar în ultimii ani a nins foarte târziu sau pentru perioade scurte.
„Cele mai ieftine stațiuni de schi din România se află în zona Harghita, zona Maramureș, Șuior și Cavnic, sau zona Rânca, cu tarife cam la jumătate față de Valea Prahovei. Tarifele au crescut cu aproximativ 15-20% pentru acest sector de turism”, a spus Ancuța Mădulărescu, CEO și fondator al agenției de turism Ideal Travel Tour, conform ziare.com.
Pe de altă parte, stațiunile din Harghita și Maramureș sunt la rândul lor rezonabile. „Cele mai ieftine stațiuni de schi din România se află în zona Harghita, zona Maramureș, Șuior și Cavnic.
Sau zona Rânca, cu tarife cam la jumătate față de Valea Prahovei. Tarifele au crescut cu aproximativ 15-20% pentru acest sector de turism”, a mai spus specialista.