News

Acestea sunt cele mai periculoase joburi pe timp de pandemie. Angajații din sănătate sunt pe locul doi

16.05.2020 | 14:43
Acestea sunt cele mai periculoase joburi pe timp de pandemie Angajatii din sanatate sunt pe locul doi
ADVERTISEMENT

Foarte mulți oameni au ajuns să lucreze de acasă pe durata pandemiei de coronavirus, dar cât de periculoase sunt celelalte joburi, care nu pot fi făcute din propria locuință?

Cele mai periculoase joburi pe timp de pandemie

Datele colectate de Oficiul pentru Statistici Naționale din Marea Britanie, bazate pe un studiu realizat în SUA, arată cât de expuși sunt anumiți angajați la noul coronavirus și care sunt cele mai periculoase joburi pe timpul pandemiei de coronavirus, potrivit BBC.

ADVERTISEMENT

În timp ce multe joburi presupun intrarea în contact cu alți oameni, altele sunt văzute ca fiind mai sigure, unde expunerea la diverse pericole este foarte redusă.

Locurile de muncă ce au un grad ridicat de expunere atât la boli, cât și la intrarea în contact cu alți oameni sunt cele din sistemele de săntate, spun specialiștii britanici.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, la polul opus se află artiștii, avocații sau cei care au un job în marketing, resurse umane sau consultanță financiară, cu un grad mult mai redus de a dobândi vreo afecțiune ca urmare a locului de muncă sau al interacțiunii pe care acesta îl impune.

Cine sunt cei mai expuși angajați

Și personalul din curățenie, angajații din închisori sau îngrijitorii din centrele sociale riscă să dobândească o boală la locul de muncă, fără a avea un nivel de interacțiune socială prea mare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, oamenii care sunt cei mai expuși la afecțiuni noi, cum este și COVID-19, sunt cei intră foarte des în contact cu alte persoane, dar care nu sunt obișnuiți să fie expuși la boli.

Angajații din baruri, saloane de îngrijire sau actorii sunt incluși în această categorie, la fel ca și șoferii de taxiuri sau cei care lucrează în construcții.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că mediul în care lucrează este unul foarte riscant, angajații din sănătate infectați cu noul coronavirus au o rată a deceselor aproximativ egală cu cele din alte sectoare.

Acest lucru poate fi o urmare a faptului că personalul din sănătate poartă echipamente speciale de protecție și acordă o atenție importantă măsurilor de igienă, spun specialiștii britanici.

În schimb, o altă meserie a ieșit în evidență când a fost vorba despre decesele cauzate de noul coronavirus: taximetria.

Joburile de acest tip nu sunt expuse în mod normal la boli, motiv pentru care nu există o cultură a igienei personale corespunzătoare, precum spălarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție.

Abia în ultime vreme companiile de taxi au început să distribuie mănuși și măști șoferilor, pentru a-i proteja de posibile infecții.

Așadar, dintre cele mai periculoase joburi pe timp de pandemie de coronavirus, pe primul loc se află taximetria, unde riscul de infecție și de dezvoltare a bolii COVID-19 este foarte mare.

ADVERTISEMENT